Afgelopen vrijdag 7 juli vond de boekpresentatie: Succes in de Schaduw” plaats van Martin Schouman. Met foto’s van Lucho Carreno.

Het boek gaat over de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal bij  amateurverenigingen. Vanwege de uitzonderlijke prestatie (promotie in relatief korte tijd van de vierde naar de eerste klasse) focust Martin Schouman zich in het boek op de ontwikkeling van de dames van Schaesberg. Daarbij legt hij (als Hagenaar) soms een link naar de voor hem bekende Haagse situatie)

De avond werd gepresenteerd door Nico Heuvelmans.

Tijdens de presentatie werd er gesproken over de inzet en de kwaliteiten van het team. Ook werden er leuke herinneringen gedeeld over elkaar en over o.a Pinkpop.  Er kwam een grote dank naar Joyce. Grensrechter en een duizendpoot. Joyce mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Zij kreeg een hartelijk en groot applaus voor haar inzet.

 

Jannemieke,- de vrouw van Lucho Carreno en zijn oudste dochter Lidia waren ook aanwezig tijdens de presentatie. Zij ontvingen bloemen en kregen ook een exemplaar van het boek.  Helaas kon Lucho dit niet meer zelf. De foto’s van Lucho zijn in het boek verwerkt. Er werd gesproken over hoe Lucho zich inzette voor het team en nooit een wedstrijd miste. Hij wist van elk teamlid hoe ze speelde en waar de voetbal kwaliteiten lagen. Hij wordt erg gemist en zijn inzet werd enorm gewaardeerd.

 

 

Martin Schouman ontving zelf ook een geschenk. De dames hadden een mooie cover poster laten maken het boek. Met een grote glimlach nam Martin dit in ontvangst

Uiteraard werd op het einde nog een groepfoto gemaakt van het hele team

Het boek is nu te koop voor maar liefst 19.99 Euro

U kunt deze hier bestellen

Foto’s: Peter Trompetter Fotografie