In de strijd achter de koppositie ging het vandaag tussen de achtervolgers RKHBS en Geusselt Sport. Beide teams stonden vooraf hun onderling duel respectievelijk 2 en 6 verliespunten achter op de koploper uit Geleen-Zuid.

Met een gelijkspel zouden beide ploegen derhalve weinig opschieten. De teams hadden eerder dit seizoen al een bekertreffen tegen elkaar gespeeld; waarbij de thuisploeg in oktober met 5-1 afgetekend de winst behaalde. Maar vandaag op een zonovergoten zondag zou alles anders zijn; niet alleen stonden en er liefst vijf andere speelsters in de basis bij de thuisploeg, terwijl Geusselt Sport er juist amper elf op de been kon brengen. Deze elf, waarvan ook nog enkele niet geheel fit, begrepen echter veel beter dan de dames van RKHBS wat er vandaag gevraagd werd.

Met volle overgave gingen ze vanaf het begin de strijd aan, waarmee ze de frêle dames in het rood-wit volledig overrompelden. Werkelijk elk duel werd gewonnen; elke tweede bal werd veroverd en RKHBS stond erbij en keer erna.  Het was dan ook niet verrassend dat de bezoeksters al na tien minuten mochten juichen na het zoveelste balverlies en daarna halfslachtig verdedigen.

Het middenveld van RKHBS werd volledig overgeslagen, waardoor ook de voorwaartsen niet bereikt konden worden. Mede hierdoor mocht Suus in de spits na 15 minuten pas voor het eerst de bal überhaupt beroeren.

Gelukkig nam de Maastrichtse storm na een minuut of twintig wat af waardoor RKHBS eindelijk eens kon gaan voetballen. Toch was de volgende reuzekans nog voor Geusselt Sport toen de rechtsbuiten rakelings naast schoot na een mislukte terug kopbal van Nancy. Na een kwart wedstrijd mocht de keepster van de bezoeksters ook laten zien waarom ze opgesteld stond; maar de vrije trap van Deniece kon ze makkelijk tot corner tikken.

RKHBS dicteerde nu wel het spel maar dit gebeurde in zo’n laag tempo en zo onzorgvuldig dat er van enig gevaar totaal geen sprake kon zijn. Toch kreeg de ploeg nog een enorme kans op de gelijkmaker voor de rust toen Sammiejj onreglementair werd gestuit in de “zestien” na een zeldzame goede aanval; maar Nancy schoot de strafschop hard naast het doel.

In de pauze was er een soort van gelatenheid want gezien het conditionele surplus zou Geusselt Sport toch makkelijk te pakken moeten zijn…..zo werd er beredeneerd.

De tweede helft begon de dames met volle moed maar dan moet het ook meezitten; eerst spatte de uithaal van Nancy nog uiteen op de paal waarna een zelden vertoonde scrimmage ontstond; achtereenvolgens Danielle, Suus en wederom Nancy kregen de bal er op onverklaarbare redenen niet in.

Ongelooflijk dat deze bal er niet inging.Op het uur was er wederom pech toen een corner van Suus op de bovenkant van de lat belandde; dan speel je al belabberd en dan zit het ook niet mee.Aan de andere kant bleef het gevaar voor de counter bestaan en had de thuisclub alle geluk toen de uitstekende linkshalf met haar mindere rechterbeen moest schieten; anders was de lob er vast en zeker ingegaan.Suus Derwall kwam de laatste tien minuten de andere Suus vervangen en zij bracht weer wat “schwung” in het spel en dit leidde al snel tot de gelijkmaker.De vrije trap van Nancy werd door Faye keurig teruggelegd op de instormende Suus en zij haalde met rechts hard uit.Er resteerde nu nog een klein kwartier inclusief de vele blessuretijd maar gescoord werd er aan beide kanten niet meer.

Met dit gelijkspel schieten beide ploegen niks op en is de lachende derde in dit geval FC Geleen-Zuid.

Complimenten voor de inzet in de tweede helft maar het voetbal moet en kan veel beter wil het teams nog serieus aanspraak maken op de titel.