Musicalsterren met 80 jarige Heksenbergse Harmonie in het Parkstad Limburg Theater 

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar, maar vol is vol

 

Where words fail, music speaks

Harmonie St. Gerardus Heksenberg-Heerlen bestaat 80 jaar en viert dit jubileum komende zaterdag 13 april a.s. groots met een concert in het Parkstad Limburg Theater Heerlen. Aanvang 20.00 uur. De muzikale leiding van dit jubileumconcert 80 jaar Harmonie St. Gerardus Heksenberg-Heerlen is in handen van dirigente Karin Janssen.

Tijdens deze bijzonder feestelijke avond heeft de harmonie het genoegen twee grootheden uit de Nederlandse musicalwereld te begeleiden: De uit Limburg afkomstige Renee van Wegberg, al jaren succesvol in de Randstad en bekend van musicals als Wicked, Liesbeth List en de Musical, en Rene van Kooten, bekend van onder andere Les Misérables en Sweeney Todd. Rene heeft dit jaar de award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in de musical Evita gewonnen.

 

De harmonie zal met beide artiesten een gevarieerd programma ten gehore brengen met bekende nummers uit de musical- en popwereld. Onder andere het nummer “Shallow” uit de film “A Star is Born” staat op het programma.de presentatie is in vertrouwde handen van Dyanne Sleijpen. Dit droomconcert meemaken en een concert waarin de muziek spreekt? Er zijn nog kaarten verkrijgbaar, maar vol is vol. Dus bestel dan nu, enkele dagen voor dit geweldige concert, entreekaarten via: https://www.plt.nl/bestel/5633

Korte historie van 80 jaar harmonie St Gerardus

Zaterdagavond 11 juni 1938 vond in een achterzaal van toenmalige café Quaedvlieg aan de Roebroekweg Heksenberg een vergadering plaats om te komen tot oprichting van een muziekgezelschap. Met een tiental muzikanten is de harmonie van start gegaan. Nu, 80 jaar later is de harmonie uitgegroeid tot een gezonde, moderne muziekvereniging met oog voor tradities. In 1998 promoveerde de harmonie tijdens het bondsconcours in Veldhoven naar de ere afdeling. In 2003 promoveerde de harmonie opnieuw, maar nu naar de superieure afdeling dit onder leiding van Jan van Hulten. In de periode 2010 – 2015 stond Harmonie St. Gerardus onder leiding van Bart Schäfer, met als hoogtepunt het jubileumconcert op 16 november 2013 in Mondo Verde te Landgraaf ter gelegenheid van het 75 jarig jubileum.

Nu al weer een aantal jaren staat de harmonie onder leiding van dirigente Karin Janssen en wordt er dan ook gewerkt aan een bloeiende toekomst waarin vooral doorstroom van jeugdige leden nog steeds een grote rol speelt. De leden komen echter niet meer alleen uit Heksenberg maar ook uit de omringende wijken en gemeentes. Veel oud-Heksenbergenaren vinden nog steeds de weg naar de vereniging. De leden waarderen niet alleen het muzikaal niveau maar ook de open en gezellige sfeer die er heerst. Nieuwe leden voelen zich snel thuis. Naast muzikale leden telt de harmonie ook veel actieve vrijwilligers die de vereniging een warm hart toedragen en tal van activiteiten organiseren en mogelijk maken.

De harmonie kijkt ook steeds vooruit. Het muzikale niveau, het organiseren van verrassende (thema)concerten (zoals ook komende zaterdag 13 april), de functie van de harmonie in de wijk en een actief wervingsbeleid met een bijzonder oog voor de jeugd. De toekomst van de harmonie ziet er, ook nu in haar tachtigste bestaansjaar, heel goed uit. Met een gerust hart en vertrouwen kan harmonie St Gerardus dan ook muzikaal op weg gaan naar haar 90e bestaan, ook al is dit pas over 10 jaar in 2029.

 

 

Geef een reactie