Hoofdmenu

Bibliotheek Kerkrade vertoond op vrijdag 21 juni: ‘The Post’,

Bibliotheekleden gratis; niet-leden: € 3,00.
Reserveren via: info@bibliotheekkerkrade of: 045-763 05 20.
Locatie: HuB. Bibliotheek Kerkrade. Martin Buberplein 15

Vrijdag 21 juni (14:00-16:00 uur)

HuB. Bibliotheek Kerkrade vertoond op vrijdag 21 juni: ‘The Post’, een spannend waargebeurd verhaal over onderzoeksjournalistiek van de regisseur Steven Spielberg met in de hoofdrollen Meryl Streep en Tom Hanks.

‘The Post’ vertelt het meeslepende verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Streep) en redacteur Ben Bradlee (Hanks) van The Washington Post.

Ze zijn genoodzaakt al hun meningsverschillen aan de kant te schuiven in hun strijd tegen de concurrent The New York Times om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overspande. Het draait om de beslissing om, ondanks een rechterlijk verbod, toch te publiceren uit de Pentagon Papers: geheime overheidsdocumenten over de Vietnamoorlog.

Ze riskeren daarmee niet alleen hun carrière, maar ook hun vrijheid en het voortbestaan van The Washington Post.