Theatergroep Mesjogge speelt ‘Baas Futiel’

 

 

Zaterdag 6 juli en zondag 7 juli speelt de theatergroep Mesjogge de avondvullende voorstelling ‘Baas Futiel’ in Theater Landgraaf. ‘Baas Futiel’ is een absurdistische voorstelling, boordevol gitzwarte humor, met een serieuze ondertoon.

 

De productie-groep Mesjogge van de Jeugdtheaterschool Landgraaf bestaat uit 10 jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 33 jaar. De docent Roger Meulenberg is naast regisseur ook schrijver van de voorstelling. Aan het begin van het cursusjaar heeft hij vaak nog geen vaststaand beeld wat hij zijn ervaren cursisten wil laten de doen. Dit wordt op de vloer uitgezocht en door middel van spelopdrachten en improvisaties krijgt de voorstelling dan zijn uiteindelijke vorm. Het thema van deze voorstelling is hebzucht. De personages (met ieder hun eigen beweegredenen) in dit verhaal zijn griezelig herkenbaar.

Het verhaal draait om vier families: de familie Futiel, de familie Fameus, de familie Ridicuul en de familie Crapuul. De ellende begint wanneer Baas Futiel zich door zijn vrouw laat overreden om een machtsovername te plegen. Baas Futiel weet echter niet met macht om te gaan, met alle gevolgen van dien.

Een verhaal over ‘bijzondere’ personages en intriges, waarin geweld niet echt geschuwd wordt, met maar één boodschap: ‘oorlog is belachelijk’. ‘Het is een behoorlijk script met zeer veel tekst en er wordt veel van de spelers geëist qua spel. Doordat de spelers naast de repetities ook veel eigen tijd geïnvesteerd hebben (in het samen tekst oefenen en rolinleving), hebben we in een half seizoen een pittige voorstelling kunnen neerzetten’, aldus de regisseur.

De avondvullende voorstelling begint om 19.00 uur en duurt ongeveer tot 22.00 uur. De entree bedraagt € 5,-. De locatie is Theater Landgraaf. Adviesleeftijd: vanaf 12 t/m 99 jaar. www.theaterlandgraaf.nl Reserveren: reserveren@theaterlandgraaf.nl

Theater Landgraaf
Kerkberg 4, 6374 ES Landgraaf
Postbus 32032, 6370 JA Landgraaf
045 – 531 09 29
(ma. t/m vr. 10-12 uur)
info@theaterlandgraaf.nl
www.jeugdtheaterlandgraaf.nl

 

Foto  Theatergroep Mesjogge

 

Geef een reactie