Hoofdmenu

Roofvogelshow bij Kasteel Hoensbroek

In het prachtige decor van Kasteel Hoensbroek geniet je deze zomer van vrije vluchten van roofvogels en uilen, leer je alles over de valkerij en krijg je uitleg van een ervaren valkenier.

Tijdens de roofvogeldemonstratie vliegen de uilen in stilte over je heen, zijn de buizerds behendig met de wind en wandelt een gier onhandig langs je door. Ook komt de Amerikaanse zeearend met veel kracht hoog over vliegen. Je staat niet alleen te kijken en te genieten, je bent echt onderdeel van de show. Het kan zomaar gebeuren dat je wordt uitgekozen om zelf een roofvogel naar je hand te laten vliegen. Zowel voor als na de demonstratie is er alle gelegenheid om foto’s en filmpjes te maken van deze prachtige dieren en de valkenier vragen te stellen.

De roofvogeldemonstraties zijn op zaterdag 10 augustus en op woensdag 14 augustus 2019 steeds om 13.00 en 15.00 uur. Het bijwonen van de show is inbegrepen in de entreeprijs van het kasteel. Vergeet ook zeker niet om mee te gaan op ontdekkingstocht door het kasteel met onze slotbewaarder, beide dagen om 14.00 uur.

Foto Kasteel Hoensbroek(Volgend nieuwsbericht) »