De worstelaars van KSV Simson zijn uitstekend in de nieuwe competitie in de Oberliga gestart. De seizoenouverture in Hürth tegen RG Hürth/ Rheinbach werd met 30-15 gewonnen. Vorig seizoen eindigde verloor Simson de eerste competitiewedstrijd tegen dezelfde tegenstander nog kansloos.

KSV Simson Landgraaf is er sinds vorig seizoen dan ook onmiskenbaar sterker op geworden. Ook mentaal. Het historische kampioenschap in de Oberliga seizoen heeft het team zichtbaar een boost gegeven. De uitwedstrijd tegen RG Hürth/ Rheinbach werd door vijf winstpartijen in feite al voor de pauze beslecht. Milad Khazayi (technisch overwicht), de Iraanse reus Iman Bahramsari (opgave tegenstander), Alex Paulanyi ( puntenzege), Rochel Gumuljo (touché winst) en Adam Al  Kandoussi (puntenzege zorgden voor een 0-20 ruststand in het voordeel van Simson. Moein Mohsenien beslechte na de pauze met een touché zege het pleit definitief in Landgraafs voordeel. Daarna verliep het iets moeizamer in het vervolg. Zapir Yousoupov moest opgeven tegen Zapir Atici. Scott Geelen en Wesley Mulder verloren beide op touché. Het slotwoord was echter weer voor Simson Islam Korigov zegevierde op touché. Trainer coach Ate Postma was na afloop een tevreden man. “Deze start geeft goede hoop voor het verdere verloop van de competitie”, temeer daar enkele jongens er vandaag nog niet bij waren.”

Zaterdag a.s. worstelt neemt Simson haar eerste thuiswedstrijd in de nieuwe competitie. Het duel tegen het roemruchte Aachen-Walheim is voor een bijzondere derby. Aanvang in sporthal De Baneberg is 19.30 uur.     

     Foto KSV Simson Landgraaf

Geef een reactie