De tweede bekerwedstrijd stond gepland en dit tegen de sterkste ploeg op papier Langenberg.

Een mooi Brunssum onder onsje waar dan ook veel publiek op af kwam.

De wedstrijd begon al meteen in een hoog tempo, Brunssum speelde op hun nu al bijna bekende manier. Dat houdt in ver teruggetrokken met weinig ruimte tussen de linies. Langenberg mocht achterin de bal rondspelen en oplopen tot de middenhelft, Brunssum was gefocust om daarna de inspeelbal te veroveren en om te schakelen. Soms blijft iets een idee en soms komt zo’n idee ook uit en ook deze zondag was dit zo. Brunssum was feller en onderschepte vaak de inspeelpass en schakelde daarna snel om. In de 12e minuut had dit al meteen resultaat, de bal werd op het middenveld onderschept en snel afgeleverd bij Bas. Deze zag Angelo op rechts over zijn man heen gaan en gaf hem met een prachtige pass de bal mee waarna Angelo rustig bleef en knap diogonaal binnenschoot 1-0.

Lang kon Brunssum niet genieten van de voorsprong, 5 minuten later stond het alweer 1-1. Een vrije trap links op de zestien werd voorgeslingerd en onhoudbaar binnengekopt. Het spel veranderde niet, Langenberg speelde de bal in een veel te laag tempo rond en Brunssum was feller en won de meeste duels. Met aan de rechter zijkant Angelo en de linker zijkant Ali express schakelde Brunssum steeds snel om en hier hadden de rood-witten verdedigers hun handen aan vol. Op het halfuur was deze tactiek weer succesvol, nu kruisten Angelo en Daniel goed, Angelo werd in de diepte aangespeeld. Hij hield het overzicht en bediende Daniel op maat waarna deze de bal binnenkant paal tot 2-1 verzilverde.

Langenberg bleef tot aan de rust op zoek naar een gaatje maar de Brunssum verdediging gaf geen krimp. Met nog 8 minuten op de klok in de eerste helft dan toch negatief nieuws in deze positieve opening, zowel Angelo als Danny vielen uit met een spierblessure. Maar de concurrentie is groot en zo kon Brunssum beide posities goed invullen. Daniel ging terug naar de 10 en Bram kwam er in de spits bij en Angelo werd vervangen door Jair. Tot  de  rust werd niet meer gescoord.

Na de rust bleken de invallers het prima te doen en Brunssum kon op dezelfde voet verder gaan. Achterin bleef Brunssum geconcentreerd en fel waardoor er weinig tot geen kansen ontstonden voor de gasten. De Brunssum verdedigers bleven hun duels winnen en Brandon kwam steeds voor zijn man om daarna snel een aanval op te zetten. Zo bleef Brunssum de betere ploeg en zette dit ook om in goede aanvallen. Langenberg had geen antwoord op de omschakeling van de thuisploeg en na enkele halve kansen was het Briem die de bal goed mee kreeg in de zestien en in de 67e minuut  knap binnenschoot 3-1.

Langenberg ging op zoek naar de aansluiting maar kon geen vuist maken en liep steeds vaker tegen een counter aan. De Langeberg goalie was echter de beste speler aan de kant van de gasten en voorkwam meermaals een grotere voorsprong voor Brunssum,  met name de knal van Brandon ranselde hij knap uit de hoek. Langeberg kwam sporadisch in de zestien en bij één van deze momenten was de Langeberg  spits zo overtuigd dat hij een panalty verdiende dat hij na het uitblijven van een fluitje voor eigen rechter speelde en met rood moest vertrekken. Hierna verdween ook het beetje hoop aan de ene kant en zocht men naar meer doelpunten aan de andere kant. Dit leverde in de laatste 10 minuten nog enkele goede kansen op. Hier werd er nog één van verzilverd, weer werd Bram op rechts de zestien in gestuurd maar nu hield hij in en legde de bal terug op Daniel die snoeihard onderkant lat de eindstand op 4-1 bracht.

Voor Brunssum de eerste overwinning deze voorbereiding maar wel eentje die veel hoop en perspectief biedt. Iedere speler aan Brunssum kant verdiende een dikke voldoende ook de invallers en daarmee zet men zichzelf en de trainer op scherp. Een top prestatie met hopelijk een goed vervolg.