Bij het bezoek aan Leveroy hebben de vrouwen van Schaesberg de thuisploeg laten ontsnappen, en na een spectaculair duel stond de ploeg met lege handen. 4-3

Op een perfecte grasmat begon Schaesberg goed aan de wedstrijd. In deze eerste minuten kwamen de vrouwen een aantal keren goed door. Een van deze aanvallen leverde een hoekschop op die door Pia knap werd binnengekopt. 0-1.  Maar de gelijkmaker volgde al snel. Een vrije trap aan de zijkant van het veld verdween hard in de korte hoek. 1-1.

Niet veel later had Boukje Kockelkorn  alweer de voorsprong op haar schoen. Yaelle Bemmelmans legde vanaf de doeltrap de bal achter de verdediging van de thuisploeg die door het natte veld veel snelheid kreeg.  maar de keepster wist nog redding te brengen. Niet veel later was het toch Boukje die de 1-2 maakte.  Een hoge terugspeelbal werd door de keepster niet goed verwerkt en Boukje pikte de bal op en scoorde.  Leveroy dat een fysiek ploeg heeft kwam er diverse malen goed uit en de verdediging moest handelend optreden.

Toch kwamen de vrouwen van Schaesberg op een nog riantere voorsprong. Sylvana Wams schoot vanaf de linkerzijkant op het doel en de bal verdween via de keepster in het netje. 1-3. Vasthouden en over de streep trekken.

Maar dat zat er niet in zondag. Beide ploegen speelden vol naar voren maar Schaesberg was niet in staat om de organisatie vast te houden.  De voorwaartsen verloren steeds vaker de persoonlijke duels met de tegenstander waardoor de ploeg niet meer kon bijsluiten en veel ruimte weggaf. Een vanuit een van die omschakelmomenten scoorde Leveroy vlak voor rust de 2-3. Na rust en ondanks diverse waarschuwingen pakten twee speelsters heel snel een terechte  gele kaart wegens onnodig  klagen over de fysieke duels van de tegenstander. Schaesberg ging zich nu steeds meer frustreren over eigen spel dan dat het met de tegenstander bezig was.  Inmiddels had Leveroy al de 3-3 binnen geschoten.  de mee opgekomen laatste man mocht ongehinderd raak schieten. Ondertussen moest  ook Lois Crijns geblesseerd afhaken.  Leveroy was nu de bovenliggende partij en drukte Schaesberg terug.  De organisatie was weg en de lijn even uit het spel.  En hier maakte de thuisploeg gebruik van want met wederom een prachtig schot in de driehoek kwam de ploeg op voorsprong. 4-3.

Vanuit een alles of niet offensief kreeg Schaesberg nog wat kleine kansje op de gelijkmaker maar de overtuiging was weg. Zo incasseerde de ploeg een onnodige nederlaag. Dat Schaesberg af en toe een tik zou krijgen in deze competitie is ingecalculeerd,  de manier waarop moet als een heel belangrijk leermoment gezien worden. De ploeg zal ten alle tijde als een team moeten fungeren en vandaag lukte dit even niet.

Wedstrijden verlies of win je niet alleen met je benen maar ook met je hoofd.