IMC Basis-leerlingen van de Broederschool op bezoek bij burgemeester Emile Roemer en wethouder Jordy Clemens

Vandaag waren de IMC Basis-leerlingen van de Broederschool op bezoek bij burgemeester Emile Roemer en wethouder Jordy Clemensop het stadhuis in Heerlen. Ze brachten een bezoek aan de trouwzaal waar Jordy Clemens de leerlingen vertelde over politiek en alles wat daar bij komt kijken. Vervolgens ontdekten de leerlingen wie er op het stadhuis werken, waarvoor mensen het stadhuis bezoeken en hoe het gebouw is ingedeeld.

Daarna brachten de leerlingen een bezoek aan de burgemeester. Ze leerden wat de taken van een burgemeester zijn, met als belangrijkste taak het ‘bewaren van de veiligheid’. Ze ontdekten welke tekst er op de deurklink staat en twee leerlingen waren voor even ‘de baas van Heerlen’ toen zij de ambtsketen mochten dragen.

Vervolgens gingen we naar de raadszaal, waar de leerlingen een gemeenteraad vormde. Ze kregen verschillende rollen toebedeeld: voorzitter, griffier, diverse wethouders of gemeentesecretaris. In die hoedanigheid discussieerden en stemden ze over 2 onderwerpen.

Dank u wel Emile Roemer en Jordy Clemens voor de mooie verhalen, de rondleiding, de kennismaking met de politiek en de kijk in het leven van een wethouder en de burgemeester.

#imcbasis #politiek #gemeente #heerlen #nulerenwatlateris

Foto Gemeente Heerlen

Geef een reactie