Hoofdmenu

Wie wordt komende zaterdag de nieuwe carnavalsheerser in Sjpasseberg/Heksenberg?   

                                                                                                         Maar de daadwerkelijke wetenschap blijft tot de onthulling top-secret

 “Op Sjpasseberg is alles Paletti, mit Glitter en Confetti”. Deze carnavalsslogan wordt tot Aswoensdag gebezigd bij D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein in Heksenberg (sorry moet zijn Sjpasseberg) als zijnde het aansprekende motto 2019-2020. Na de proclamaties al in november jl. van C.V. Carboon, C.V. Heks’jager, De Beeren en op 4 en 5 januari jl. van C.V. De Jonge Böck en C.V. de Bokkeriejesj is het komende zaterdag 11 januari de beurt aan de vereniging, die ook positieve bekendheid geniet als de “Verein” met de rode jasjes, om middels een top proclamatie gebeuren haar nieuwe prinselijke hoogheid 2020 uit te roepen, installeren en proclameren. Dit top gezellige gebeuren, o.l.v. nieuwe president Wiel Nuij, zal natuurlijk vanaf 20.11 uur plaats vinden in narrentempel Sjpashoes (Gemeenschapshuis Heksenberg) Hei Grindelweg.

Wie de opvolger wordt van huidige prins Sám l (Smits) blijft nog altijd tot op dit moment dat iedereen dit leest, een meer als goed bewaard geheim. Wie het gaat worden is alleen de competentie en wetenschap van de prinsencommissie van de “Verein”. Dit ondanks het gegeven dat er al geruime tijd in “Sjpasseberg” de “geruchten de ronde doen over de identiteit van de nieuwe doorluchtige hoogheid. Her en der worden in de wijk natuurlijk namen gesuggereerd en denken zij het bij het rechte eind te hebben. Of hier de juiste persoon in genoemd wordt blijft tot het moment van de uitroeping top-secret. Dus is het afwachten geblazen en geduld opbrengen, hoe moeilijk het ook in alle spontaniteit kan zijn.

Maar voor het zover is zingt volgens traditie de huidige heerser prins Sám l zijn zwanenzang. Aan alles komt immers een einde ook voor Sám die ook als prins furore maakte om op gezette tijden zijn zangtalent duidelijk te laten weerklinken. Ook is hij nauw betrokken bij de organisatie van het Parkstad Leedjes Konkours 2020, welke op 8 februari a.s. in narrentempel Gemeenschapshuis Heksenberg zal plaats vinden. Natuurlijk zal hij met weemoed afscheid nemen, maar de dank voor zijn prinselijk jaar vergoed deze weemoed, zodat hij met een gerust hart zijn scepter kan overdragen. Sjpasseberg zegt dan ook: Sám bedankt.

Natuurlijk zou de “Verein” de “Verein” niet zijn als zij niet zorg gedragen zouden hebben voor een geweldig entertainmentprogramma tijdens deze proclamatie. Op het Sjpassebergse “menu” staan dan ook optredens van: Ummer d’r Letste, duo Springlaevend en met veel tamtam gepaard gaande Diversão Sambaband. Kortom, Sjpasseberg staat niet alleen een nieuwe prinscarnaval te wachten, maar ook muzikaal “sjpass en plezeer” van de bovenste plank. Dus, iedereen is welkom op deze gratis grootse “Vasteloavend”- happening.

 

Foto: aftredende prins Sám Smits, de Verein bij seizoensopening 11-11-2019 in kerk en logo Sambaband

Cover Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno en Foto Callie Steijaert