Hoofdmenu

PRIMEUR: OOK CLOUSEAU VOOR DE EERSTE KEER OP PARKCITYLIVE

 

 

Opnieuw een stunt voor Parkcity Live met Clouseau een Belgische popgroep rond de broers Koen Wauters en Kris Wauters is opnieuw een headliner van niveau binnengehaald.

De grote doorbraak van Clouseau, bestaande uit de broers Koen en Kris Wauters, vindt plaats in 1989 dankzij singles als ‘Anne’ en ‘Daar Gaat Ze’. Debuutplaat ‘Hoezo’ verschijnt en Nederland gaat voor de bijl. De band nam deel aan het Eurosongfestival in Rome en vanaf dat moment was  ‘Clouseaumania’ een feit. Ook in Nederland is de band al jaren zeer succesvol en zijn de shows  steevast uitverkocht. Met name de nummers ‘Daar Gaat Ze’, ‘Domino’ en ‘Passie’ zijn nog regelmatig op de radio te horen en staan al tijden in de Radio 2 Top 2000. In totaal scoorde Clouseau maar liefst acht top 15-singles in Nederland en verkochten ze ruim 3,1 miljoen singles en albums wereldwijd. Na hun recente dertiende Nederlandstalige plaat, ‘Tweesprong’ is  ‘Clouseau’ weer helemaal hot.

 

ROWWEN HÈZE

Foto Parkcitylive

Met publieksmagneet Rowwen Hèze is een van de beste bands van Nederland ook in 2020 op ParkCity Live te beluisteren. Rowwen Hèze heeft in het theater genoeg aan alleen de liedjes

Alleen de liedjes vertellen het echte verhaal van zijn bijna 35-jarige band Rowwen Hèze, aldus voorman Jack Poels. Ooit als een Engelstalige band in de Peel begonnen maakt de band nu al decennia furore met hun Limburgstalige repertoire met unieke teksten. Vooral Jack Poels, frontman van de Noord-Limburgse dialectband Rowwen Hèze weet mensen tot in de diepste poriën te raken.

Zo’n 800 liedjes schreef Poels samen met zijn bandleden, waarvan er zo’n 400 in de afgelopen 35 jaar ‘uitgepakt’ werden. Daaronder zeven songs waar de band momenteel mee in de Top 2000 staat, pareltjes als Zilverstroat, Casa halleluja en Goud.

Foto’s website parkcitylive