Hoofdmenu

VCL van 0-2 naar 3-2 winst tegen olympia

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Olympia D2 op het programma. De uitwedstrijd werd met 3-1 verloren, ons doel was om minimaal 2 punten te pakken. Olympia was bezig aan een sterke reeks, dus we wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden.

De eerste set begonnen we heel slap. Maakte veel eigen fouten en kwamen niet lekker in de wedstrijd. Olympia had een goed middenblok wat ervoor zorgde dat onze aanvallers niet makkelijk konden scoren. Onze servicedruk was ook niet 100%. Ok een set om snel te vergeten

De tweede set was eigenlijk niet anders dan de eerste set. Te weinig druk om het Olympia echt moeilijk te maken. We speelde niet heel slecht, maar Olympia was op dat moment gewoon echt de betere ploeg. De pass kwam we redelijk aan het net maar de ballen werden nauwelijks afgemaakt. Mochten we nog een positief resultaat willen behalen moest er echt iets gaan veranderen.

De derde set, gelukkig speelde Olympia niet meer in haar sterkste opstelling. Aan onze kant werden er meer ballen van de grond gehaald, een betere service en Imke ons kanon kwam langzaam op dreef. Een ruime voorsprong was het resultaat. Het was nu een kwestie van vasthouden en die set binnenhalen. Nicole kwam terug in het veld, wat zorgde voor iets meer aanvalskracht. (25-19) we deden nog mee voor de overwinning

De vierde set was het belangrijk om sterk te beginnen. Helaas kwamen we al snel op een ruime achterstand. Een time-out en wat aanwijzigingen moesten ons helpen het gat te dichten. Charlotte had eigenlijk maar 1 taak, alle ballen naar Imke spelen. Dit lukte gelukkig waardoor Imke het ene naar de andere mooie punt scoren. Het einde van de set werd nog erg spannend. Een goede service van Melissa en Shirley zorgde voor een 26-24 winst

We waren eigenlijk al blij met 2 punten, maar we voelde dat er meer in zat. In de 5de set werd er met 8-7 van kant gewisseld. Nog 7 punten knallen dat was het doel. Je zag bij iedereen de vechtlust om te winnen. We zijn daarna ook niet meer in de problemen gekomen (15-10) Een onverwachte 3-2 overwinning

Volgende week spelen we tegen Bach onze direct concurrent.

 

Foto VCL/Dames1