VC Landgraaf een verdiende 3-1 overwinning op directe concurrent

Na 2 overwinningen op rij hadden we de smaak van het winnen wel te pakken. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de directe concurrent Bach D1 op het programma. Winst was noodzakelijk om afstand te nemen van de degradatiezone!

We begonnen slap aan de wedstrijd met onnodig veel eigen fouten. Een service reeks van Melissa zorgde ervoor dat we terug kwamen in de set en een goede voorsprong namen. Nu was het kwestie van verzorgd spel leveren en de tegenstander geen kans meer geven om terug te komen in deze set. Imke en Jolanda zorgde ervoor dat de nodige mooie punten werd binnengehaald. Resultaat (16-25)

Het goede spel van set 1 wilde we vasthouden in set 2. Helaas lukte dit niet. Paar onnodige fouten en goede aanvallen van de tegenstander zorgde voor een ruime achterstand. We waren deze set te afhankelijk van Imke met score. Met Danique in het veld kwam we nog goed terug tot 24-23. Helaas zorgde een netfout ervoor dat de set naar Bach ging.

Ok dit was niet de bedoeling, wij zouden deze wedstrijd winnen en waren eigenlijk een stuk beter dan Bach. De derde en vierde set zijn we ook totaal niet meer in de problemen gekomen. Shirley sloeg een aantal goede ballen in het midden. Lieke wist met haar lange armen een paar goede blokjes te zetten en verzorgde ook nog een prima pass deze wedstrijd. Jolanda speelde haar beste wedstrijd van het jaar met veel verdedigende acties en een aantal mooie aanvallen. Imke heeft langzaam de smaak te pakken, en begint een angst te worden voor alle tegenstanders. Danique onze libero krijgt de pass steeds beter onder controle. (15-25 & 13-25)

Elke week zien wij vooruitgang in ons spel. We beginnen meer en meer een team te worden dat voor elkaar wilt vechten.

Een verdiende 3-1 overwinning kwam dan ook totaal niet als een verrassing.

Volgende week komt Saturnus op bezoek, een wedstrijd waar wij zeker wat goed te maken hebben.