Hoofdmenu

Rasvoetballer met voetbalschool Amin Elalji, komend seizoen Groene Ster

Wie van technisch begaafde voetballers houdt, kon de afgelopen jaren terecht bij hoofdklasser Minor in Nuth. Daar namelijk speelde Amin Elalji, geboren in Geleen op 13 december 1993, een bijzonder getalenteerd product. Een speler die met wervelende acties, assists en doelpunten het publiek weet te vermaken. Komende voetbaljaargang maakt hij de overstap naar derdedivisionist Groene Ster. Als het aan hemzelf ligt is dat niet de laatste stap omhoog. Daarnaast runt vrijgezel  Amin samen met zijn vriend Sven Swakhoven voetbalschool Soccerchampion. Wij stelden Amin wat vragen die hij uitvoerig beantwoordde. Hieronder het resultaat.

 

Beroep

In het dagelijks leven is Amin Elalji sportinstructeur bij Sportlandgoed De Haamen in de gemeente Beek. Over zijn werk vertelt hij: ,,Ik geef lessen aan kinderen, aan oudere mensen en aan mensen met een beperking. Deze lessen verzorg ik veelal in het water, maar ook in sporthallen en bij verschillende grote activiteiten. Dit vind ik hartstikke leuk om te doen. Ik zie dit niet alleen als mijn werk, dit is echt mijn passie. Ik vind namelijk het leuk om mensen met elkaar te verbinden, om bij alle doelgroepen een glimlach op het gezicht te toveren en om iedereen in beweging te brengen. Dat is super mooi en je krijgt er heel veel waardering voor terug. Daarnaast ben ik eigenaar/trainer van een voetbalschool. Van je hobby je werk maken, wat wil je nog meer? Dat is alleen maar genieten. Het is heerlijk om mensen te helpen bij hun ontwikkeling en te zien dat bepaalde doelstellingen behaald worden. Een geweldige ervaring, de daarmee gepaard gaande vreugde en trots.”

 

De persoon Amin Elalji

Amin vertelt ons een enthousiaste en gedreven mens te zijn, ook erg behulpzaam en verder: ,,Ik kan goed motiveren en ben positief ingesteld. Verder ben ik sociaal en ik houd niet van opgeven. Ik zeg altijd: als je iets echt wilt en je gaat er echt voor, dan zul je de doelstelling behalen.”

 

De voetballer. Amin Elalji is, zo hebben we al verwoord, een zeer getalenteerd voetballer. Om hem als virtuoos te beschrijven gaat misschien wat ver, maar zeer technisch onderlegd is hij zeker. In de zaal speelt hij op hoog niveau, in de Belgische hoogste klasse, bij KK Malle Beerse, in de buurt van Antwerpen. Op het veld heeft hij zeven jaren gespeeld voor hoofdklasser RKSV Minor in Nuth en komend seizoen gaat hij dus naar derdedivisionist Groene Ster in Heerlerheide. De vraag die dan rijst is of het een met het ander te combineren is. ,,Zeker weten”, laat Amin ons weten om te vervolgen met: ,,Ik ben nog redelijk jong en ik voel me ook echt topfit. Ik heb de afgelopen twee jaren wat last gehad van mijn achillespees en afgelopen jaar heb ik een enkelblessure opgelopen, waardoor ik er 15 weken uitlag. Maar ik ben hier sterk uitgekomen. Veel mensen denken dat zaalvoetbal niet is te combineren met spelen op het veld in de derde divisie. Ik ben degene die zijn voeten moet laten spreken en laten zien dat het wel degelijk mogelijk is. Zowel op vrijdag als zondag presteren en de mensen laten genieten, van acties, van vooral veel doelpunten en van assists. Ik heb inmiddels al vier jaren laten zien dat ik zaalvoetbal op het hoogste niveau kan combineren met veldvoetbal op het niveau van de  hoofdklasse. Ik ben trouwens sowieso gewend om veel te sporten en vaak te trainen.”

RKSV Minor. Zoals gezegd is Amin Elalji zeven jaren uitgekomen voor RKSV Minor uit Nuth. Tijd om eens terug te kijken op die periode. Amin doet dat, zo blijkt, graag en met veel plezier, getuige: ,,Minor voelt voor mij als thuiskomen en het is niet zomaar een club voor mij. Kan ook niet anders als je er 7 seizoenen hebt gevoetbald. Ik heb in Nuth heel veel mogen meemaken. Van bijna degraderen tot aan het kampioenschap, de wedstrijden in de hoofdklasse, waar we de top-vijf  kansloos lieten. We hebben als team zoveel mooie momenten mogen meemaken. Ik zal Minor ook blijven ondersteunen waar dit nodig is en andersom zal dit ook het geval zijn. Ik vind het wel jammer dat ik als gevolg van de coronacrisis niet het afscheid heb kunnen krijgen dat ik misschien toch wel heb verdiend en ook dat ik niet samen met mijn team de laatste wedstrijd mooi heb kunnen afsluiten.”

Waarom Groene Ster? Komend seizoen speelt die zichzelf omschrijft al speler met een actie, als snel en onvoorspelbaar, weer een trapje hoger, bij Groene Ster dus. Daaruit spreken ambities van een voetballer die ook ervoor had kunnen kiezen in een gespreid bedje te blijven acteren. Want zo kun je Minor toch wel noemen in het geval van Amin Elalji. Hij geeft uitleg inzake zijn overstap en zijn doelstellingen binnen de krijtlijnen: ,,Ik heb gekozen voor het hogere niveau. Ik wil het publiek laten zien dat ik ook op het hoogste niveau hier in Limburg kan meedraaien en mooie acties kan maken, assists kan geven en doelpunten kan maken. Ik wil laten zien dat ook de derde divisie voor mij qua niveau niet het eindstation is, dat ik nog hogerop kan. Daar heb ik het volste vertrouwen in. Daarbij voelde Groene Ster voor mij goed omdat ik toe was aan een nieuw avontuur, ik er al veel jongens ken. Groene Ster is natuurlijk ook een mooie club, een grote club ook en ze waren trouwens ook al vorig jaar heel erg geïnteresseerd. Daarnaast  wilde deze club mij ook ondersteunen met de voetbalschool. Dat waardeer ik enorm. Ik hoop met Groene Ster komend seizoen bij de bovenste acht ploegen mee te draaien. En ja, uiteraard hoop ik van bekersuccessen te kunnen genieten, iets waarmee de club inmiddels een behoorlijke reputatie heeft opgebouwd. Nog meer profclubs verslaan en meer historische momenten meemaken, daar doe je het als voetballer uiteindelijk voor. Om mooie momenten mee te maken en herinneringen op te doen, waar je heel veel van kunt leren en waarover je later aan je kinderen kunt vertellen.”

 

Voetbalschool Soccerchampion. Het verhaal maakt duidelijk dat we met Amin Elalji iemand aantreffen die zijn leven invult met sport. In zijn beroep en als voetballer, zoals we al hebben beschreven. Hij houdt ook van fitnessen, fietsen en wandelen en brengt graag tijd door met familie en vrienden. Maar daar blijft het niet bij. De vaardigheden die hem kenmerken als voetbalartiest wil hij ook graag overbrengen op anderen. Wij vragen ons af hoe hij op het idee is gekomen om een voetbalschool te beginnen. Het woord is weer aan Amin: ,,Ik heb vaker gesprekken gevoerd met mijn vriend en collega Sven Swakhoven. Hij gaf training bij de jeugd van Fortuna. Ik gaf vaker tijdens de lessen op mijn werk bij De Haamen voetballes. Uiteindelijk gingen we vaker samen zitten, hebben we wat ideeën uitgewisseld en zo kwamen we bij dit prachtig idee terecht. We vullen elkaar goed aan, we hebben een groot netwerk en we kunnen onze ervaringen zowel als speler, maar ook als trainer, delen met de spelers.

Foto v.l.n.r Amin Elalji, Adam Bellaj en Sven Swakhoven

Doelstellingen. Amin onderwijst ons omtrent de doelen die hij en Sven Swakhoven zich hebben gesteld als hij laat weten dat zij beogen kinderen completere spelers maken. Dit moet spelenderwijs gebeuren. En dan doceert hij: ,,We willen dat het kind zich door middel van het CLUCKS systeem gaat ontwikkelen. Je ziet bij clubs vaak dat jongere kinderen de hele training lang rondrennen, bloemetjes plukken en alleen maar bezig zijn met partijen. Wij willen elk kind persoonlijke aandacht schenken. Dit doen we door ons te houden aan een maximaal aantal deelnemers per groep. Vervolgens kunnen we dieper ingaan op het ontwikkelen van de motoriek etc etc. De groepstrainingen zijn bedoeld voor kinderen van 7 tot en met 16 jaar. Deze groepstrainingen gaan 27 mei van start dus ik zou zeggen schrijf je snel in! Plaats van handeling is de accommodatie van FC Geleen-Zuid. We zijn nog in gesprek met een aantal andere clubs om ook daar eventueel les te kunnen geven.”

Aanmelden

Welke jonge voetballer zou nou geen baat hebben van lessen van een speler als Amin Elalji? Het lijkt in ieder geval een echte aanrader om eens kennis te maken. Je kunt je aanmelden via de website www.soccerchampions.nl. Verder zijn er diverse mediakanalen zoals Instagram, Facebook LinkedIn etc. Hier vind je veel informatie, video’s, foto’s en ga zo maar door. Privé trainingen zijn bedoeld voor spelers van alle leeftijden. Spelers van profclubs zullen ook trainingen verzorgen. Keeperstraining wordt óók aangeboden. Handig daarbij is dat Sven Swakhoven zelf keeper is. Verder worden voetbalclinics gehouden voor organisaties, kunnen ouders een kinderfeestje boeken en zijn er voetbalkampen in de vakanties. Amin tenslotte: ,, We hebben hartstikke leuke ideeën, veel leuke ideeën. Ik zou zeggen: houd ons vooral goed in de gaten, want er zullen nog vele mooie evenementen komen.”

Foto’s Prive album Amin Elalji en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno