Hoofdmenu

Selectie KVC Oranje krijgt verder gestalte

 

KVC Oranje heeft na het vertrek van Ruud Vanhauten en Ron Swinckels het ontstane hiaat in verdedigend opzicht weten op te vangen. De technische commissie heeft meerdere gesprekken gevoerd, met als resultaat dat Casper Robijns en Admil Murtic voor komend seizoen  aan de selectienamen kunnen worden toegevoegd. Afgaande op hun beider verleden, mannen die een versterking vormen voor de defensie van de hoofdmacht van oranje-wit.

Casper Robijns (22) is geen vreemde in Bleijerheide. Hij begon met voetballen bij de F6 van KVC Oranje. Toen hij B-gerechtigd was vertrok hij naar EHC, waar hij later enkele keren in de hoofdmacht speelde. In 2017 was Chevremont zijn volgende halte. Op de Kaffeberg, onder oud-prof Jan van Dijk, speelde hij regelmatig in het eerste. Dat ging echter niet helemaal naar eigen tevredenheid. Casper: ,,Ik speelde drie wedstrijden goed, ook volgens ploeggenoten, maar een week later stond ik er weer naast. Dat kostte veel energie. Ik verloor het plezier een beetje. Dat is meteen één van de redenen waarom ik naar KVC Oranje terugkeer. Op een ietwat lager niveau, mede ook vanwege mijn studie, proberen het plezier in het spelletje weer terugvinden.”

Een tweede reden voor terugkeer is de ambitie om met oude bekenden als Rodney Klinkenberg en Tim Blättler een poging te wagen zijn jeugdliefde KVC Oranje weer een stapje op de sportieve ladder te laten maken. ,,Daar ben ik beschikbaar voor”, aldus Casper die in principe graag centraal in de verdediging uitkomt, maar ook als rechtsback uit de voeten kan. Is Casper Robijns dus eigenlijk een oude bekende,

Foto Roda JC

 

Admil Murtic (19) is wél een echte nieuwkomer. Hij heeft namelijk geen verleden bij KVC Oranje. Admil speelde in jeugd bij Groene Ster. Aangeland bij de JO13 vertrok hij naar Roda JC, waar hij de hele verdere jeugdopleiding doorliep, van de D1 tot en met de A1. Vervolgens keerde hij terug bij Groene Ster. Na een korte onderbreking zet hij nu dan de stap richting KVC Oranje. Admil Murtic heeft als bijnaam ‘Slager van de Balkan’. Een naam die niets aan duidelijkheid te wensen over laat. We hoeven dan ook niet lang na te denken over de vraag welk soort voetballer deze centrale verdediger is. Kiezelhard, geen duel uit de weg gaand, kortom een speler die je liever binnen je eigen gelederen hebt dan in de rangen van de tegenstander. Over zijn beweegreden om naar Bleijerheide te komen en zijn doelen laat hij zich het volgende ontvallen: ,,Bij KVC Oranje tref ik meerdere ‘oude’ bekenden, zoals Rodney Klinkenberg, Marvin de Mey, Tim Blättler en Scott Vienerius. En bovendien denk ik dat we met KVC Oranje kunnen gaan voor de prijzen. Altijd een leuke uitdaging uiteraard.”

Cover Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno(Volgend nieuwsbericht) »