Hoofdmenu

Walram ontvangt KVC Oranje   

 

Komende zondag staan een hoop ‘Geisterspiele’ op het programma. Dat geldt onder meer voor het duel tussen Walram en KVC Oranje in de derde klasse A van het amateurvoetbal.

Zoals we weten is er de komende drie weken geen publiek welkom bij sportwedstrijden, ook al gaat het om relatief beperkte aantallen als we het hebben over amateurvoetbal. Het is even niet anders. Laten we hopen dat het vaccin voor het Covid-virus er binnen niet al te lange tijd is. Dat zou voor alles en iedereen een opluchting betekenen, in alle opzichten.

Terug naar het voetbal. De laatste keer dat de beide ploegen, Walram en KVC Oranje, elkaar ontmoetten, was in Kerkrade, op 26 januari van dit jaar. Het werd toen 6-1 voor oranje-wit. Een afgetekende zege dus. Tot een tweede ontmoeting, in Valkenburg aan de Geul, kwam het niet, om de bekende redenen. Inmiddels hebben beide teams in de nieuwe voetbaljaargang twee duels achter de kiezen. Walram, dat op 8 september j.l. haar 80e verjaardag mocht vieren, verloor op bezoek bij het hoog ingeschatte Heksenberg-NEC met 2-1 en speelde thuis met 2-2- gelijk tegen fusieclub SSA United West uit Maastricht-West. KVC Oranje kwam op bezoek bij BMR in Mheer tot een 2-2 draw en won thuis tegen het kwalitatief sterke en goed voetballende Weltania met 5-2.

Cijfers uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst, een dooddoener van jewelste natuurlijk. Maar, het blijkt steeds weer, ook eentje met een grote kern van waarheid. Het mooie van voetbal is dat je nooit weet wat het gaat worden. Dat geldt ook voor de nu op de tol staande ontmoeting in Valkenburg. De beide trainers Jordy Reneerkens van Walram en Paul van Putten van KVC Oranje zullen er ongetwijfeld alles aan doen om hun mannen op scherp te zetten, om zodoende te bewerkstelligen dat de best mogelijke prestatie wordt geleverd.

Het wordt dus afwachten en, zoals gezegd, moeten we het deze keer, zo is van overheidswege besloten, doen zonder publiek. Helaas, maar het is niet anders. Tegen de supporters zeggen we: ,,Hopelijk tot over pakweg drie weken. We houden u op de hoogte.”

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)