Gisteren stond de uitwedstrijd tegen RKSV Heer uit Maastricht op het programma. Heer wordt door velen als een van de ploegen gerekend die bovenin de ranglijst gaan meedoen, aangezien de mannen van Cooky Voorn dit ook graag willen beloofde het een mooie voetbal pot te worden.

Om 14.30 floot de leidsman af, helaas vanwege de bekende maatregelen mocht er geen publiek bij aanwezig zijn. De eerste helft was aftasten door beide teams. Bekkerveld had het betere veldspel en Heer probeerde er in de omschakeling snel uit te komen. De verdediging en het middenveld stond prima. Kans werden er in de eerste helft niet weggegeven.  Echter de blauw witte zebra’s creëerden zelf ook weinig tot aan de 16 was het spel redelijk tot goed echter de eindpass liet vaak te wensen over. Wellicht had dit ook met de harde wind te maken.

In de tweede helft startte Bekkerveld furieus een schot van Thom Vluggen werd ternauwernood door de keeper van Heer tot corner verwerkt. Enkele minuten later kwam de bal in de scrimmage voor de voeten van Dimitri Orbons zijn schot ging echter via een verdediger en de paal terug het veld in.

Daar tegen over kon Heer weinig brengen en Bekkerveld was oppermachtig.

Een prima voorzet van de rechterkant werd rakelings over het doel gekopt door Stijn Vlecken.  10 minuten voor tijd werd Bekkerveld een loepzuivere penalty onthouden door de verder uitstekende leidsman. Een handsbal werd niet door de scheidsrechter gezien, waardoor de bal helaas niet op de stip ging.

Na 90 minuten werd er in de sportieve wedstrijd afgefloten en Bekkerveld had meer verdiend, het kreeg ook de complimenten Heer voor het vertoonde spel. Het spel moet de ploeg van trainer Cooky Voorn vertrouwen geven voor de toekomst en komende zondag mogen de mannen thuis aantreden tegen wederom een Maastrichtse ploeg: Geusselt Sport.

Ook bij deze wedstrijd zijn helaas door de maatregelen van de overheid geen toeschouwers toegestaan.

Tekst Tom Poels/Bekkerveld 1 en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie