Hoofdmenu

Wedstrijdverslag FC Mischa Mulder – RKHBS 9-2

 

 

Deze titel geeft in feite het hele verhaal waar van het duel dat op een heel vroeg tijdstip (09.45uur ) in gang werd geschoten. Sv Abdisschenbosch stond tijdens de vorige afgebroken competitie al ver boven aan en was dit jaar met 9 uit 3 ook weer goed uit de startblokken geschoten. Het is een elftal met veel dertigers en veel ervaring waar je aardig tegen kunt ballen.

In de spits loopt echter een mannetje dat schijnbaar vroeger op hoog niveau gespeeld heeft en nu in de 5e klasse zijn doelpunten aan elkaar rijgt bij dit vriendenteam. Ontegenzeggelijk heeft deze man grote kwaliteiten maar hij zal zich vandaag in het walhalla gevoeld hebben. Met links, met rechts , met het hoofd, met alles eigenlijk kon hij naar hartenlust balletjes aannemen, voorzetten, zonder dat hem een strobreed in de weg gelegd werd.

Ik heb de tel niet exact bijgehouden maar van de uiteindelijke negen doelpunten was hij bij zeven als afmaker of aangever betrokken. De boys van de Baan lieten het vaak te makkelijk gebeuren, of ontberen gewoon de kwaliteit om een speler van dit formaat af te stoppen. Geen schande, daarvoor speel je tenslotte 5e klasse. Zo eindigde de vroege expeditie in een 9-2 nederlaag waar het echter in het begin helemaal niet naar uitzag.

De eerste 25 minjuten hielden beide ploegen elkaar uitstekend in evenwicht waarbij de thuisclub weliswaar veel balbezit had, maar RKHBS er via vlijmscherpe counters er telkens uitstekend uitkwam. Timo had tot zijn eigen verbazing een basisplaats en hij beschaamde het vertrouwen geenszins. Met geraffineerde pasjes, kopballetjes en een enorme inzet bracht hij steeds Roy en Delano in stelling,  en met een beetje geluk had dit best tot een goaltje kunnen leiden.

Sta je heel aardig te ballen, dan vergeet je soms de discipline en zo was het ook na 25 minuten. De zeer strenge scheids had eerst Alex al een gele kaart gegeven voor commentaar op de leiding (Overigens had Alex niks gezegd en was de kaart voor Roy, maar de scheids zei letterlijk: bepaal zelf maar wie er uit gaat…..) en besloot 5 minuten later ook de heer Mulder een kaart te geven voor commentaar.

Dan krijgt RKHBS een vrije trap en besluiten 8 mensen voor de bal te gaan staan, niet wetende dat ook de thuisclub weer met 11 stond te ballen. De vrije trap werd afgeslagen en het totaal uit het lood staande RKHBS, kreeg een razendsnelle counter om de oren met fataal gevolg. Nog beduusd van deze goal mocht de heer Mulder een minuut later de oefeningen van Wiel Coerver uit het verleden (voor de dino’s onder ons; dit is kappen en draaien op hoog niveau) demonstreren en weer lag de bal achter Thijmen. En nog voor de  rust mocht de heer Mulder na een mislukte pass aan HBS – zijde weer doen en laten wat hij wilde en nu was de afronding in de kruising van hoog niveau.

RKHBS voetbalde heel aardig mee, maar als je deze basisfouten maakt, dan is het vechten tegen de bierkaai.Bijna hadden alle aanwezigen nog het doelpunt van het jaar gezien toen Timo een diepe bal van Alex uitstekend met het hoofd verlengde op Delano die zijn verstand op nul zette en vanaf 35 meter direct uithaalde. Zo’n inzet verdiend een goal maar helaas zijn de doelen al een jaar of tig 2.44 meter hoog en geen 2.54 meter, waardoor de bal keihard uiteenspatte op de lat.

Met drie omzettingen in de pauze probeerde ik vervolgens het tij nog te keren en dit leek al snel te lukken toen Djon-Pieter het net hard deed pijn lijden na een fout van de keeper. Dit zou echte het laatste positieve wapenfeit zijn  van de bezoekers want daarna stapelde zich een foutenfestival op dat zijn weerga niet kende, en daar wist de heer Mulder wel raad mee. Alles wat hij aanraakte leverde een doelpunt op en zo liep de score plotsklaps op naar een 9-1 stand, waarbij de thuisclub ook nog alle geluk had door een goedkope strafschop mee te krijgen na een eerdere overtreding op Toine en een afstandsschot dat via de rug van Thijmen binnenrolde.

Het slotakkoord was voor Mitch, die na weken blessureleed eindelijk zijn rentree kon maken; de voorzet van Sven werd door Delano op de lat gekopt waarna Mitch de rebound heel simpel kon binnen koppen.Een hele zware nederlaag die voornamelijk op het conto van de heer Mulder komt. Voor de return weten we in ieder geval waar we op moeten letten……..

Nu is er een week vrij, maar gezien de berichten van onze minister, vrees ik voor een langere pauze……

Tekst en Foto Eric Roufs/RKHBS3