Hoofdmenu

Documentaire over kampioenschap Limburgia in 1950

Het legendarische team van Limburgia dat op 24 juni 1950 in Amsterdam tegenstander Ajax versloeg met 6-0. Het team bestond uit Piet Bruist, Frits Cox, Lei Cox, Frits de Graaf, Willy Groen, Jan van Huizen, Sjra Jacobs, Hens van Lübeck, Nelis van Lübeck, Mathieu Spanjer, en Hub Welzen – en de wisselspelers Bernard Jonker, Lei Cobben en Jan Eggels.

In 1950 werd de mijnwerkersploeg van voetbalvereniging Limburgia uit Brunssum kampioen van Nederland, na een 0-6 overwinning op Ajax. Hierover is nu een documentaire gemaakt, Victorie in de Mijnen.

In juni van dit jaar was het precies 70 jaar geleden dat de spelers van Limburgia het landskampioenschap behaalden. Dat wordt gezien als het begin van de opmars van de Limburgse ploegen voor een periode van bijna 20 jaar topvoetbal in Zuid-Limburg.  Naar aanleiding van het 70-jarig jubileum is de documentaire Victorie in de Mijnen gemaakt. In deze documentaire gaat Volkskrant-journalist Willem Vissers naar de Parkstad-regio om de verhalen te verzamelen over deze legendarische wedstrijd.

De documentaire is geproduceerd door Dutch Angle TV Productions en RMO International, in samenwerking met L1. Opdrachtgever is BSV Limburgia. De film kwam tot stand met een financiële bijdrage door de gemeente Brunssum.

Première Victorie in de Mijnen is voor het eerst te zien op FOX Sports  en L1 TV. Dit zijn de uitzenddata:

  • dinsdag 17 november 2020 20:30 (FOX Sports 1)
  • vrijdag 20 november 2020 18:30 (L1 TV)
  • vrijdag 20 november 2020 23:00
  • zaterdag 21 november 2020 19:00
  • zaterdag 21 november 2020 22:30

Vertoning in Brikke Oave. De film zal ook worden vertoond in een speciale voorstelling in de Brikke Oave. Wanneer dat is, is afhankelijk van de maatregelen rondom het coronavirus. Meer informatie hierover volgt nog.

Archieffoto mijnwerkersploeg van voetbalvereniging Limburgia 1950