FORTUNA SITTARD PAKT DRAAD WEER OP TEGEN PEC ZWOLLE

Na de doordeweekse nederlaag tegen Sparta Rotterdam, hebben de manschappen van Sjors Ultee zich direct weten te herpakken. Zaterdagavond was Fortuna Sittard opnieuw de bovenliggende partij in een uitwedstrijd. Het duel tegen PEC Zwolle werd met 0-2 gewonnen. Zian Flemming en Mats Seuntjens waren de doelpuntenmakers.

Vanaf de eerste minuut was er maar één ploeg die aanspraak mocht maken op de overwinning, Fortuna Sittard zette de ploeg uit Zwolle flink onder druk en was duidelijk de bovenliggende partij. Na 25 minuten had Fortuna al zeven doelpogingen op haar naam staan, Zwolle geen één. Doelman Michael Zetterer hoefde zich niet te beklagen over werk, hij moest al vroeg in de wedstrijd handelend optreden op inzetten van Flemming. De oud speler van Zwolle nam het doel diverse keren onder vuur.

De goalie van PEC Zwolle had in de openingsfase twee keer het geluk aan zijn zijde, hij zag een kopbal van Roel Janssen na een hoekschop van George Cox net naast gaan. Lisandro Semedo kreeg een goede kans, hij schrok echter van zijn mogelijkheid (zo leek het althans) en vergat te scoren. Negen minuten voor rust de grootste kans in de eerste helft. De opnieuw enorm actieve Sebastian Polter ontfutselde Zwolle aanvoerder Bram van Polen de bal, Flemming kwam vervolgens oog in oog met Zetterer te staan. De doelman redde bekwaam. Twee minuten later zag Emil Hansson een schot via de bovenkant van de lat over het doel verdwijnen. ‘Het is een klein wonder dat Fortuna Sittard niet op voorsprong staat’, aldus de commentator van ESPN in de rust. Een terechte conclusie.

Ook in de tweede helft was Fortuna Sittard de bovenliggende partij. Binnen dertig seconden na rust kwam Ben Rienstra in kansrijke positie, hij mikte echter hoog over. Na ruim 50 minuten kwam de eerste echte kans voor de thuisclub, Elanio Reynders produceerde echter een slappe inzet die naast ging. Na 57 minuten kreeg Fortuna Sittard eindelijk loon naar werken. Rienstra won opnieuw een belangrijk duel in de as van het veld, via Polter kwam Flemming in balbezit. Hij rukte met de bal aan de voet op naar het strafschopgebied van de thuisclub, kapte naar binnen en schoot met zijn linkervoet prachtig in: 0-1.

De thuisclub bracht snel na de achterstand drie nieuwe spelers in het veld, Zwolle werd iets sterker, de ploeg kon in aanvallend opzicht echter weinig potten breken. Acht minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd was Mike van Duinen toch dicht bij de gelijkmaker. Zijn inzet van dichtbij werd door Fortuna doelman Yannick van Osch met een knappe reflex onschadelijk gemaakt. Seuntjens, hij verving een kwartier voor tijd de moegestreden Flemming, besliste de wedstrijd vlak voor tijd definitief in Sittards voordeel. Via Polter kwam Seuntjens in balbezit, via een mooie individuele actie liet hij keeper Zetterer voor de tweede keer kansloos: 0-2.

Het was al de vierde uitwedstrijd op een rij waarin Fortuna Sittard succesvol was, drie zeges en één gelijkspel leverden tien punten op. Door de overwinning in Zwolle klom Fortuna naar de elfde plaats op de ranglijst. Gerekend vanaf 1 december heeft Fortuna Sittard van alle clubs in de Eredivisie de meeste punten behaald. Ook het feit dat tegen Zwolle voor het eerst dit seizoen de nul werd gehouden, zorgde voor tevredenheid bij spelers en trainers.

Teks communicatie Fortuna Sittard en ArchiefFoto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno