Het rijke verenigingsleven van de gemeente Voerendaal presenteert zich in een week vol cultuur!

Zomerfestival & Strous Cultuurprijs 

Het rijke verenigingsleven van de gemeente Voerendaal presenteert zich in een week vol cultuur! 

Van 3 juni tot en met 12 juni vindt binnen de gemeente het Zomerfestival Voerendaal plaats. De verrassende kwaliteit van het culturele verenigingsleven staat dan in de kijker. In deze week sluiten we vooral aan bij wat er al is, zoals het jaarlijkse Parkconcert van Muziekvereniging Voerendaal bij kasteel Cortenbach en het jubileumconcert van Mannenkoor St. Remigius. Activiteiten in deze week worden onder de paraplu van het Zomerfestival onder de aandacht gebracht. We willen met dit festival uitstralen dat wij als gemeente Voerendaal veel kwaliteit in huis hebben en dat de spelers in het culturele veld elkaar (nog meer) ontmoeten en samen een mooi programma gaan organiseren. Eveneens wordt op 3 juni de Strous Cultuur Prijs uitgereikt.

Kick off vrijdag 3 juni

Behalve aansluiten op het bestaande zetten we ook in op vernieuwing. De kick off van het festival is op vrijdag 3 juni en we openen om 19.30 uur met een spetterend concert van The New Symphonics onder leiding van Maurice Luttikhuis met solisten Fenna Ograjensek en Sef Thissen.

Strous Cultuur Prijs in een nieuw jasje

‘Voor een buitengewone prestatie of een uitzonderlijke samenwerking’

Sinds 2006 reikt gemeente Voerendaal tweejaarlijks de Burgemeester Strous Cultuur Prijs uit. Tijdens de bekende gala-avond voor het culturele verenigingsleven wordt de prijs uitgereikt als blijk van waardering en stimulans aan verenigingen, individuen of organisaties.

Een hele week met een prachtig programma.

Geef een reactie