Groene Ster   – Heidebloem   1 – 0.

Nadat beide teams de eerste ronde knap hadden overleeft moesten zij vandaag tegen elkaar aantreden. Beide teams troffen elkaar in dit seizoen reeds twee maal. De beide vriendschappelijke wedstrijden werden gewonnen door Heidebloem en de bekerwedstrijd was voor Groene Ster 1 – 4.

Daarnaast waren er ook een saillante details, de huidige trainer van Heidebloem Ed Hendriks staat volgend seizoen aan het roer van Groene Ster en in zijn kielzog komt ook Ricardo Geurts van Heidebloem naar Groene Ster. Koppel daaraan het feit dat Heidebloem aan het eind van dit seizoen ophoud met bestaan en fuseert met buurman Lindenheuvel, dan begrijpt U dat voor de wedstrijd er druk gespeculeerd werd.

Maar al snel werd een zaak duidelijk beide teams gingen volop in de strijd om de basis te leggen voor de return wedstrijd van aanstaande donderdag bij Heidebloem. In het begin was het aftasten wat beide teams deden, bijna alle speelde zich af rondom het middenveld. En hoe langer de wedstrijd duurde des te feller werd de strijd, met vele kleine overtredingen. Scheidsrechter Y. Horst uit Leende had het er maar druk mee , maar floot een perfecte wedstrijd. Op enkele kansjes na werd geen van beide teams in de eerste helft echt gevaarlijk. En zo gingen beide teams rusten met een 0 – 0 stand.

De tweede helft zochten beide teams iets meer de aanval en in de 51e minuut was het Remo Gielkens met een mooie actie op 5 meter van het doel van Heidebloem van doelman Klakow redde op zeer fraaie wijze. Ook Heidebloem deed een duit in het zakje een corner voor Heidebloem en Bas Koolen kon vrij voor goal de bal intikken maar deed dit aan de verkeerde kant van de paal. Het was Groene Ster dat nog twee kansen creëerde , een vrije trap van Dylan Zwartjes werd tegen de lat gekopt door Kevin Werker van Groene Ster en even later een fraai afstandsschot van Dylan Zwartjes dat rakelings over vloog. Het leek erop dat de wedstrijd zou eindigen zoals hij begon met een 0-0 stand , Maar in de 86 minuut weer een aanval van Groene Ster Dylan Zwartjes gaf een pas aan Remo Gielkens en die zag van uit zijn oog hoeken invaller Romano Raets vrij staan en schoof de bal aan hem door en Raets ronde deze kans op fraaie wijze af 1 – 0. Dit was ook de eindstand. Aanstaande donderdag zal moeten blijken welke van deze beide teams de volgende en laatste ronde haalt.

Afspraak aanstaande donderdag 19.30 uur sportpark van Heidebloem. En de winnaar speelt dan nog eens twee wedstrijden tegen de winnaar FVC Leeuwarden – SVBO Emmen ( bron Groene Ster )