GROENE STER LEGT BASIS VOOR BEHOUD PLAATS IN DE HOOFDKLASSE.

Foto: parkstadactueel/Lucho Carreno

GROENE STER LEGT BASIS VOOR BEHOUD PLAATS IN DE HOOFDKLASSE.

GROENE STER  –  vv SVBO   3  –  0.

 

Op het gezellig drukke sportpark Pronsebroek begon Groen Ster aan de eerste van de twee finale wedstrijden voor behoud plaats in de hoofdklasse. Het werd al snel duidelijk welke ploeg thuis speelde vanaf het eerste moment was het Groene Ster dat de aanval zocht en SVBO kon niet anders dan verdedigen en loeren op een counter. En in de 8e minuut was het zover een lange bal en de eerste kans voor SVBO was een feit ,maar het bleef  0  – 0  en amper 5 minuten later de volgende counter maar doelman Willem Jan Thijssen wist zijn doel schoon te houden. En daar bleef het dan bij . Groene Ster bleef het doel van SVBO zoeken en in de 21e minuut was het over Roel  Schirra nam vanaf de 16 meter de bal vol op de pantoffel en via een been van verdediger SVBO verdween de bal in  het doel  1  –  0.  In de 28e minuut corner voor Groene Ster de bal werd voor het doel gebracht en via de arm van verdediger SVBO weg gewerkt. De scheidsrechter had dit gezien en floot voor penalty. Het was Roel Schirra die achter de bal ging staan en de bal keurig achter de doelman plaatste 2  –  0. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust ging Groene Ster verder met waar zij mee gestopt waren, aanvallen. In de 55e minuut een corner die werd ingebracht door uitblinker Dylan Zwartjes en Kevin Werker stond precies op de goede plaats en kopte de bal perfect in  3  –  0. En wie nu dacht dat SVBO nu alles uit de kast zou halen kwam bedrogen uit, zegge en schrijven zijn zij een maal in de tweede helft voor het doel van Groene Ster geweest. En Groene Ster bleef bij vlagen gevaarlijk met name invaller Romano Raets was een handen bindertje voor de achterhoede van SVBO. Hij was met zijn snelheid vaak de verdedigers te snel af maar wist niet te scoren. Eindstand  3  –  0 dit moet toch de basis zijn om het gewenste resultaat  namelijk klasse behoud te realiseren. Maar aanvoerder Maikel van Kesteren , die een puike partij speelde en een voorbeeld was voor het hele team was iets voorzichtiger , het blijft voetbal en daar is alles mogelijk maar we hebben een goed uitgangspunt. Volgende week zondag gaat Groene Ster naar Emmen voor de return wedstrijd tegen SVBO .

Geef een reactie