Hoofdmenu

Drive Like Maria bij de Nieuwe Nor

Foto poppodium NIEUWE NOR

Sinds hitsingle I’m On A Train in 2009 de radiogolven gijzelde, dendert de Drive like Maria-trein met onverminderde vaart door. Nietsontziend, rauw, bevlogen, ontwapenend…dat zijn een slechts paar rake termen om dit onvervalste powertrio te omschrijven. Met monsterriffs die de kloof tussen grunge en seventies hardrock dichten, de hartstochtelijke zang van Bjorn Awouters en een heerlijk weerbarstige werkethiek bewijst Drive Like Maria zich keer op keer als een van de machtigste livebands van de Benelux. Niet voor niets mocht de groep optreden met mastodonten als ZZ Top en AC/DC.

De driemansformatie, bestaande uit Bjorn Awouters, Nitzan Hoffmann en Bram van den Berg, overstijgt zichzelf met het dit jaar te verschijnen drieluik Creator, Preserver, Destroyer dat wederom garant staat voor gitaargeweld en eigenzinnige songs. De kern van het album is het cyclische proces van creëren, bouwen en weer afbreken en dit resulteerde in een donkere maar intrinsieke verzameling nummers die dichter dan ooit bij de band staat en hun muzikaliteit en vakmanschap als nooit tevoren bundelt. Eind maart zal het eerste deel van dit cyclische proces door Caroline worden uitgebracht in de vorm van de EP – ‘Creator’. Later dit jaar gevolgd door ‘Preserver’ en het volledige album – Creator, Preserver, Destroyer. Bjorn Awouters: ‘Deze plaat laat de ontwikkeling zien die we als band door-maakte tijdens het schrijven van de nummers. Dat komt vooral terug in een nummer als Nighthawk, over loslaten en opnieuw beginnen: ‘I dare you to press rewind’.’

De studio die Bjorn en Nitzan hadden in het Belgische Hasselt werd in 2011 verplaatst naar Italië waar de band vervolgens hun tweede album opnam. Ook deze keer was de ondergrondse studio de favoriete hide out van de band en kreeg het nieuwe materiaal hier zijn uiteindelijke vorm. Ze werden bijgestaan door diverse

bevriende artiesten die hun specifieke sound toevoegde aan de plaat. Zo nam Jop van Summeren (De

Staat) voor enkele nummers de bas voor zijn rekening en zong Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers)

backing vocals en lead op het sfeervolle ‘Will we ever’. Remko Kühne (Milow, Alain Clark) is op toetsen te horen op ‘When the lights go down’ en het opzwepende ‘Tiny Terror’. Uit onverwachte hoek kreeg Drive like Maria versterking van de Badabimbum band, een van Italië’s meest populaire straatbands en bovendien buren van de studio van Drive like Maria. Zij namen de saxen voor hun rekening op ‘Tiny Terror’.

Drive Like Maria vestigde haar naam op festivals als Pukkelpop, Lowlands, Appelpop en Zwarte Cross en is daarmee uitgegroeid tot een van Benelux’ meest geroemde live acts. Drive like Maria staat voor een rockperformance die het podium af dendert en het publiek ademloos achterlaat, verlangend naar meer van dit intense, stevige en soms melancholieke repertoire.

Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »