KNVB, extra overschrijving  periode in de winterstop voor amateur voetballers  met een contract

In het seizoen 2016  –  2017 introduceert de KNVB een extra overschrijving periode , van 3 tot 31 januari . In de zomer kunnen spelers met een contract t/m 31 augustus van vereniging wisselen. Op voorwaarde dat het contract bij de KNVB is geregistreerd. Uiteraard zal de vereniging waarbij de speler actief is akkoord moeten gaan met ontbinding van het contract.

Door deze wijziging sluiten de overschrijving periodes voor amateur voetballers met contract aan bij  de periodes in het betaalde voetbal. De nieuwe overschrijving periode is met name relevant voor verenigingen in de top van het amateurvoetbal, omdat bij deze verenigingen ook voornamelijk spelerscontracten getekend worden.

Voor de amateurvoetballers zonder contract veranderd er niets, zij kunnen van vereniging wisselen aan het eind van het seizoen , tot 15 juni.

Maar een uitzondering is wel nog steeds dat spelers zonder contract ook in de winterstop kunnen wisselen naar een vereniging in Duitsland of België.

Geef een reactie