Hoofdmenu

Midzomernachtloop op Brunssummerheide -Zaterdagavond 18 juni

Foto: parkstadactueel/Lucho Carreno

Natuurmonumenten organiseert weer midzomernachtwandelingen op zaterdagavond 18 juni. Vanaf 22.45 wordt op de Brunssummerheide gestart. Zaterdagavond 18 juni om 22:45, 23:00 en 23:15 uur starten op de Brunssumerheide de midzomernachtwandelingen. Natuurmonumenten organiseert ook in Zuid-Limburg deze nachtwandelingen in natuurgebieden, die normaal gesproken alleen overdag toegankelijk zijn. Naast de Brunssummerheide (Heerlen) kan ook op de Sint-Pietersberg (Maastricht) gestart worden. De opbrengst van de midzomernachtloop wordt besteed aan de aankoop van nieuwe natuurgebieden. Naast de kans om dieren als uilen, vleermuizen en nachtvlinders te ‘spotten’ worden ook activiteiten georganiseerd. De sterrenwacht Limburg is geopend en op het nachtterras kan na afloop een hapje en drankje genuttigd worden.  De route wordt op eigen gelegenheid gelopen met een plattegrond en een zaklamp. Reflectoren wijzen de weg. Vanaf het bezoekerscentrum is een route uitgezet over de Brunsummerheide en er kan gekozen worden uit de afstanden 4 en 9 kilometer. Onderweg zijn posten neergezet waar boswachters en vrijwilligers van Natuurmonumenten meer kunnen vertellen over het nachtleven. Inschrijven kan op de website van Natuurmonumenten.

Wil je ook de natuur in de nacht beleven tijdens één van de wandelingen bij jou in de buurt? Dat kan op zaterdag 18 juni 2016! Wil je op de hoogte blijven van de inschrijving? Geef dan je e-mailadres op.

https://midzomernacht.natuurmonumenten.nl/

 

 (Volgend nieuwsbericht) »