Ajax zaterdag 2 de finale bereikt in de strijd om het landskampioenschap!

 

foto: Rob van Vliet ajax2amateurs

Ondanks een 2-2 gelijkspel vanmiddag tegen Bekkerveld 2 heeft Ajax zaterdag 2 de finale bereikt in de strijd om het landskampioenschap. De 2-8 zege van een week geleden volstond ruimschoots. Tegenstander in de finale (volgende week zaterdag op De Toekomst) is Koninklijke HFC 2 dat ASWH 2 in twee duels de baas was.

Na de 2-8 overwinning in Limburg waren wij benieuwd hoe Ajax zich in de thuiswedstrijd zou manifesteren. De bedoelingen werden al snel duidelijk: Bekkerveld terugdringen op eigen helft en snel op voorsprong komen.

Via schoten op doel van Ronday en Seedorf lukte dat in de beginfase bijna, maar ook Bekkerveld liet zich zien voor het doel van Roelofsen en zo leek het net als vorige week weer een leuke pot voetbal te worden. In de 10e minuut had Cusell bijna zijn ploeg op voorsprong gebracht, maar zijn schot van buiten het strafschopgebied ging rakelings over. Ook Malotaux deed een duit in het zakje door een poging van afstand te wagen, hij kwam helaas niet verder dan een afzwaaier. Zo was het dit keer niet zoals in de vorige ontmoeting toen zo’n beetje elke kans voor rust raak was.

In de 26e minuut leek Ronday de ban eindelijk te breken toen hij door Malotaux de diepte in werd gestuurd, maar de normaal zo trefzekere spits mikte naast. Een paar minuten later maakte hij deze misser meer dan goed toen hij uit een vrije trap van Bridji raak schoot (1-0). Vijf minuten voor de pauze was de aangever zelf bijna succesvol toen hij na een lange rush van verdediger Silooy de bal ontving en ‘m over het doel lobte. Zo bleef het bij rust bij de 1-0 voorsprong.

Na de thee zagen we keeper Pauw voor Roelofsen. De sympathieke doelverdediger moest al snel de bal uit het net halen toen een speler van Bekkerveld uit een hoekschop raak kopte (1-1). Even later moest hij weer handelend optreden, anders had Ajax zelfs achter gestaan. Fabies kwam in het veld voor Ronday en de spits gaf in de 65e minuut zijn visitekaartje af door een bal op de buitenkant van de paal.

Het laatste kwartier mocht Zaandam zijn opwachting maken voor Malotaux, die krampverschijnselen vertoonde. Even later kwam Ajax weer op voorsprong toen Fabies de bal ontving van Cusell en met een snoeihard schot de keeper passeerde (2-1). Bijna verhoogde Van Moerkerk de score, maar zijn fraaie solo werd besloten met een schot dat rakelings over ging.

Hierna was Bekkerveld wel succesvol: vier minuten voor tijd werd het op fraaie wijze 2-2. Bijna was het vlak daarna nog erger, maar een Limburgse speler schoot naast na een voorzet van de zijkant. Dit werd Ajax echter bespaard: zo ging de ploeg na een 2-2 gelijkspel naar de finale tegen Koninklijke HFC 2 en kon Bekkerveld met opgeheven hoofd de terugreis naar Limburg aanvaarden.

 

 

Geef een reactie