De folkloristische groep Sarandeiros uit Brazilië -bij de parade in Brunssum

Foto: Sarandeiros

De folkloristische groep Sarandeiros is opgericht in 1980 door de docenten van de Universidade Federal de Minas Gerais (de grootste staatsuniversiteit van Brazilië) Marilene Lima en Vera Soares. In 1997 werd de leiding van de groep overgenomen door de choreograaf Gustavo Cortes, de huidige hoogleraar Folklore en Dans aan diezelfde universiteit.

Sarandeiros wordt momenteel beschouwd als één van de beste dansgroepen in Brazilië die gericht is op het verspreiden van de nationale cultuur. Met de uitgebreide kostuums, mooie materialen en choreografieën presenteert de groep de indrukwekkende culturele diversiteit in het land. De inspiratiebron van de Braziliaanse groep zijn gewone objecten, een lied of een dans die altijd als  drager worden gezien voor de expressie van menselijke relaties, waarden en wereldbeelden.

Het werk van Gustavo Cortes en de Sarandeiros groep is altijd gebaseerd op onderzoek en studies over de populaire cultuur van Brazilië en verrast het publiek keer op keer doordat ze de bruisende nationale folklore op een interactieve en emotionele manier presenteren. De combinatie van dans, theater en muziek met het oog op de waardering en erkenning van de Braziliaanse volkscultuur zorgen voor een complete en wervelende show!

Klik hier voor de eigen website van Sarandeiros.

 

Geef een reactie