DAMESVOETBAL BIJ PARKSTADACTUEEL.NL- Ook vandaag stellen we weer een nieuwe speelster aan u voor, vandaag de beurt aan Romée Leuchter.

Foto: KNVB

Ook vandaag stellen we weer een nieuwe speelster aan u voor, vandaag de beurt aan Romée Leuchter.

Hoi, ik ben Romée Leuchter, 15 jaar, en ik woon samen met mijn ouders, mijn zus Noa en mijn broertje Tybo in Schinveld. Daar ben ik ook begonnen met voetballen bij de plaatselijke club, Olympia Schinveld. De eerste keer dat ik naar een training ging was ik 4,5 jaar en ik vond het helemaal niks omdat het veel te speels was, er werd nauwelijks iets met een bal gedaan. Ik heb tegen mijn ouders gezegd, daar ga ik niet meer heen, daar leer ik geen voetballen. Een jaar later heb ik het opnieuw geprobeerd, toen werd een kennis van mijn ouders trainer van een groepje kinderen uit mijn klas en toen vond ik de trainingen wel leuk. Het groepje waarmee ik ben begonnen is ook grotendeels het team gebleven waar ik 8 jaar lang mee in Schinveld heb gevoetbald en waar ik minstens 8x kampioen mee ben geworden in de 2e klasse. Ik ben altijd het enige meisje in het team geweest en heb voorin gevoetbald, meestal rechts buiten. Het laatste jaar bij Schinveld was ik mid mid.

In 2009 ben ik voor het eerst naar een KNVB-selectiedag geweest en ben ik terecht gekomen in de selectie Zuid. Met Zuid hebben we in 2014 het Dr. Fadrhonc toernooi gewonnen en vanaf dat moment ging alles in sneltreinvaart.

In mei 2014 heb ik naar aanleiding van mijn persoonlijk ontwikkelingsplan de keuze gemaakt om zowel van club als van school te veranderen om meer en beter te trainen en me dus beter te kunnen ontwikkelen. Ik ben overgestapt naar hoofdklasser BSV Limburgia in Brunssum en ben daar met de D1 gepromoveerd naar de 3e divisie. Ook ben ik naar een Loot-school overgestapt om ook ’s ochtends te kunnen trainen en gebruik te kunnen maken van de Loot-vrijstellingen.

In 2014/2015 zat ik in de Nationale selectie O15 en heb ik 4 interlands gespeeld. Mijn 1e interland, tegen België, zal ik nooit vergeten, toen scoorde ik als invaller de enige goal van de wedstrijd.

Ook in 2015/2016 zat ik in de Nationale selectie O15, ook nu heb ik 4 interlands gespeeld en gescoord tegen Duitsland en tegen België. Ik speelde op rechts buiten.

Vanaf begin 2014 heb ik een maatwerktraject bij het CTO Eindhoven, ik train gemiddeld 1x per 2 weken mee.

Nu is het tijd om de volgende stap te zetten en wel de overstap te maken naar het CTO Eindhoven, daar kan ik school en voetballen optimaal combineren en zo hopelijk nog beter worden.

Mijn “doel” is profvoetballer worden en spelen in de Nationale Vrouwenselectie.

Ik kijk er erg naar uit om te starten bij het CTO en hoop, naast me te ontwikkelen als voetballer en persoon, vooral een hele leuke tijd met jullie te hebben.

 

Geef een reactie