Hoofdmenu

De Stichting Bruggen van Vriendschap ontvangt van 29 juni tot 6 juli weer 40 straatarme Poolse kinderen

Foto  Stichting “Bruggen van Vriendschap”

Poolse kinderen vieren vakantie in Landgraaf.

De Stichting Bruggen van Vriendschap ontvangt van 29 juni tot 6 juli weer 40 straatarme Poolse kinderen in de leeftijd van 12 tot 16 jaar uit het district Suwałki voor een vakantieweek in Landgraaf.

De stichting organiseerde in 2008, 2010 en 2012 ook al een vakantieweek voor kinderen uit Suwałki.

Suwałki is een van de armste gebieden van Polen en ligt in het uiterste Noordoosten, tegen de grens met Litouwen en Wit Rusland. De Stichting zamelt ook kleding, speelgoed, gebruiksartikelen en meubels in en verstuurt die regelmatig naar arme families in deze regio.

De stichting bekostigt deze activiteiten door bijdragen van vele particulieren en bedrijven, maar ook de Poolse overheid levert een bijdrage. Eveneens wordt de stichting gesteund door de “Club van 20”, een groep mensen die jaarlijks 20 euro aan de stichting schenken.

Voor al deze kinderen is het de eerste keer in hun leven dat ze op vakantie gaan. De kinderen die naar Nederland komen zijn door de stichting voorzien van een kledingpakket uit de ingezamelde kleding. Vorige keren bleek namelijk dat sommige ouders hun kind, dat geselecteerd werd door de sociale diensten ter plaatse, niet naar Nederland durfden te laten komen omdat ze geen fatsoenlijke kleren hadden. Ook als de Poolse kinderen in Landgraaf zijn zullen ze sportkleren en –schoenen krijgen, evenals zakgeld en een souvenirtje om mee naar huis te nemen. De stichting ontvangt nog regelmatig brieven van kinderen die in het verleden in Landgraaf op vakantie waren en die spreken van de mooiste tijd van hun leven.

Het programma voorziet in een bezoek aan Phantasialand, een koetstocht door Landgraaf, een bezoek aan het Roda-stadion, Snowworld, Klimpark en Rodelbaan, Mondo Verde, Gaia-Zoo en crossen met 4 x 4 auto’s in de zandgroeve van de firma De Groot en Zonen.

Met groepen Landgraafse jeugd zullen de Poolse kinderen in deze week regelmatig optrekken en discoavonden houden.

De vakantieweek zal worden besloten met een H. Mis in de Parochiekerk van St. Petrus en Paulus op zaterdag 5 juli om 18.00 uur, waarin Pastoor Freek Jongen zal voorgaan. Deze eucharistieviering zal worden opgeluisterd door een Pools koor.

Om de kosten van deze vakantieweek voor de Poolse kinderen te dekken bestaat de mogelijkheid om de kosten van één dag van één of meerdere kinderen te sponseren.

Stichting “Bruggen van Vriendschap” http://www.bruggenvanvriendschap.nl/