Hoofdmenu

De dansgroep China Anshan Folk Art Group in Brunssum

 

14 T/M 20 JULI 2016

Dreaming & dancing

Foto: China – Anshan Folk Art Group

De dansgroep China Anshan Folk Art Group is opgericht in 1986 en komen uit Zuid-Mantsjoerije. Oprichter en leider van de groep is mervouw Xiaoqing Liu. Zij is lid van de Internationale organisatie van de volkskunst (IVO), lid van de Chinese vereniging van dansers en voorzitter van de “China Anshan Dancers association”.

De dansen van China Anshan Folk Art Group staan allen in het teken van het alledaagse leven, waarbij geluk en goede wensen voor een nieuw jaar veelal centraal staan. Ook de liefde tussen moeder en dochter wordt in de dansen uitgebeeld. De kleurrijke kleding maakt de voorstellingen van dit ensemble een genot om naar te kijken.

De groepsleden zijn zeer actief en trainen en repeteren in hun vrije tijd. Dat maakt ze zeer enthousiast en grote liefhebbers en promotors van de Chinese traditionele volksdans. Het jongste lid is 8 jaar en het oudste maar liefst 64 jaar! Er is dus grote diversiteit qua leeftijd in dit folklore ensemble. De succesvolle optredens van China Anshan Folk Art Group zijn door de jaren heen enorm gewaardeerd en erkend. Ze behaalden diverse Chinese en internationale prijzen. Zo wonnen ze onder andere meerdere prijzen in 2008 tijdens het nationale campus volksdans festival.

http://www.paradebrunssum.nl

China-Anshan Folk Art Group (2)