Foto: Lucho Carreno

De conclusie van landelijke inspectiedienst Samenwerkend Toezicht Jeugd in het onderzoek naar de dood van de 7-jarige Papillon uit Heerlen.

Volgens de inspectie is de overgang van de jeugdzorg van de provincie naar de gemeente Heerlen een nieuwe situatie ontstaan. De zorg en ondersteuning voor kwetsbare gezinnen gaat via sociale buurtteams en expertiseteams. De nieuwe situatie is echter geen garantie dat de door de inspectie geconstateerde knelpunten zijn weggenomen. Dit geldt met name voor de veiligheid van kinderen in gezinnen met meerdere problemen waarvan de ouders zorgmijdend zijn.

Reactie van de Gemeente Heerlen

De gemeente Heerlen gaat voortaan strenger toezien op de jeugdzorg. Dat zegt wethouder Jordy Clemens naar aanleiding van het onderzoeksrapport naar de dood van de 7 jarige Papillon uit Heerlen.

 

Geef een reactie