Blauw-Witte zebra’s van Bekkerveld 1 ‘Kemp on Tour’

Budapest, Riga, Krakow, Vilnius en Boekarest. Het zoveelste lijstje ‘Steden in Oost-Europa waar u geweest moet zijn’? Buiten het feit dat dit stiekem wel klopt is hebben ze nog één ding met elkaar gemeen; ze zijn overspoelt door een horde losgeslagen Blauw-Witte zebra’s. Bekkerveld 1 ‘Kemp on Tour’ heeft afgelopen weekend de straten van Boekarest nóg aangenamer gemaakt door de hoofdstad van Roemenië met een flitsbezoek te vereren.

  1. Voor de eerste keer dit seizoen moesten de heertjes echt vroeg op Bekkerveld aanwezig zijn. Met een dosis gezonde spanning gingen: Thomas, Thommie, Thierry, Floris, Pim, Tim van de G, Tim D, Dominique, Demsey, Dimi, Wouter, Ruben, Merijn en Sjors op pad. Grote voordeel van vroeg vertrekken: vroeg aanwezig zijn op de plaats van bestemming – met 35 graden en knallende zon geen straf! Snel opfrissen in Old Town București (jeans/trui/schoenen uit – shorts/shirt/slippers aan) en de eerste goudgele rakkers gleden gulzig naar beneden.. Met een schuin oog op het EK op één van de vele schermen volgde een kroegentocht door het gehele centrum die door ging tot in de kleine uurtjes. Details zijn op te vragen bij de aanwezigen – al is het maar de vraag of deze überhaupt gedeeld dienen te worden. Één telefoonnummer is onbruikbaar geworden, ‘fourteen’ is in het Roemeens ‘forty’ en Will Grigg schijnt on fire te zijn. Conclusie was hoe dan ook: ‘Wat een topstad!’De volgende ochtend: één pas net brak in bed en de ander cultuur snuiven. Vanwege de verschroeiende hitte bleef dit beperkt tot het aanschouwen van het bizar grote Parlementsgebouw (ooit gebouwd door Ceaușescu) dat dankzij verdoofde hoofden moeilijk te vinden was. “Where is the palace?” – “Look behind you..”, aldus een verwarde Roemeen. Vanwege de zomerse sferen werd de hele middag doorgebracht in Aqua Garden – een soort exclusief zwembad waar alle welgestelde Roemenen komen om te zien en vooral gezien te worden. Onder begeleiding van heerlijke house tunes, zonnestraaltjes en cocktails (voor een dou-zo-lei) werd de brakheid geleidelijk omgezet in een nieuwe dosis energie. Dit was ook hard nodig om de zaterdagavond door te kunnen komen.. De mannen waanden zich op de top van hun kunnen in de vele bars, kroegen en (ongelooflijk mooie, exclusieve en dure) clubs die Boekarest rijk is

De terugweg op zondag was zoals ieder jaar weer een uitdaging; een vlucht van 2,5 uur is bij lange na niet genoeg om het slaaptekort goed te maken. Maaaar, dat was het helemaal waard – wat een legendarisch weekend met een geweldige groep mannen! Hier kunnen we met gemak weer een jaar lang over napraten – tot een andere stad ergens in Oost-Europa het volgende ‘slachtoffer’ is van Bekkerveld 1..

Geef een reactie