De Amerikaanse zangeres Lene Lovich groeide eind jaren ’70 uit tot een icoon in de Punk en New Wave scene. Ze scoorde grote hits met ‘Lucky Number’, “Say when’ en ‘Bird Song’. Het leverde haar de bijnaam “Queen of Quirk” op en ze was invloed op een generatie pop en alternatieve acts, van Nina Hagen tot Boy George en Madonna tot Dresden Dolls. Haar debuutalbum “Stateless” wordt gezien als een new-wave klassieker. De inmiddels 67-jarige zangeres komt op 7 oktober 2016 met haar LENE LOVICH BAND naar poppodium NIEUWE NOR. DJ Kitty zorgt voor de afterparty.

In 1979 kon niemand om Lene Lovich heen, haar verschijning baarde nogal wat opzien en met haar single “Lucky Number” had ze een hele grote hit te pakken. Geboren in Amerika maar op haar 13e naar Engeland verhuisd waar ze tal van verschillende baantjes had als danseres, actrice, en zangeres, ze speelde saxofoon, en ze nam voor horrorfilms schreeuwen en gillen op. Ook speelde Lene Lovich mee in de film “Cha cha” van Herman Brood. Ook schreef ze teksten voor Cerrone, en ze is te horen tussen de duizenden anderen op het nummer “My Ding A Ling” van Chuck Berry opgenomen op het Arts Festival in 1972.

Met Nina Hagen maakte ze in 1986 de protestsong “Don’t Kill the Animals”, tegen het gebruik van proefdieren. De inmiddels 67-jarige excentrieke zangeres denkt nog lang niet aan haar pensioen en toert nog steeds met haar band de wereld over. Op vrijdag 7 oktober krijg je een kans om deze new-wave pionier te aanschouwen!

Onze vinyl-koningin DJ Kitty draait natuurlijk weer de bijpassende platen, ook als een mooi voorproefje op haar eigen Inpoet Reünie die een maand later, op zaterdag 5 november op de planning staat: Inpoet Reunie IX ft. Twice A Man (SWE) [locatie: NIEUWE NOR].

Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

http://www.nieuwenor.nl/

Geef een reactie