Vanaf maandag 27 juni zijn de nieuwe parkeerregels in en om het centrum van Kerkrade van kracht

 

Foto Lucho Carreno

Nieuwe parkeerregels centrum gaan maandag in

Vanaf maandag 27 juni zijn de nieuwe parkeerregels in en om het centrum van Kerkrade van kracht. Op dat moment treden ook de camera’s op de parkeerterreinen Kerkplein en Wijngracht (Atrium) in werking.

Aan de ingang van de parkeerterreinen Kerkplein en Wijngracht staan geen slagbomen en kaartjesautomaten, maar camera’s die kentekens registreren en tijdelijk opslaan. Bij terugkomst toets je het kenteken van de auto in op de betaalautomaat en verschijnt het verschuldigde bedrag. Betalen kan met pin of cash.

Bij het verlaten van het terrein controleert de camera het kenteken opnieuw. Heb je betaald? Dan wordt het kenteken direct uit de database verwijderd. Betalen kan op deze parkeerterreinen tot tien minuten na het verlaten van het terrein. Als na die tien minuten niet is betaald, wordt automatisch een bekeuring gestuurd naar de eigenaar van het voertuig. Op de terreinen Kerkplein en Wijngracht kan de eerste twee uur gratis worden geparkeerd. Vertrek je binnen die twee uur weer? Meld dan toch de auto af op de betaalautomaat!

 

Slagbomen

Ook op terrein aan de Kloosterraderstraat en de parkeergarage Orlandopassage kan de eerste twee uur gratis worden geparkeerd. Hier staan slagbomen en moet je bij het oprijden van het terrein een kaartje pakken. Betalen kan achteraf, maar alléén met pin.

1 euro per uur

In het centrum geldt overal een parkeertarief van 1 euro per uur. In straten met parkeermeters geldt dit tarief vanaf het eerste uur, zonder maximum. Dat zijn (delen van) de Van Beethovenstraat, Poststraat, Kloosterraderstraat, Engerweg, Kapellaan en het parkeerdek Einderstraat. Op plekken waar de eerste twee uur gratis kan worden geparkeerd (behalve de blauwe zone) geldt dit tarief vanaf het derde uur. Drie uur parkeren op, bijvoorbeeld, het Kerkplein kost dus 1 euro. Het dagtarief op deze plekken is 5 euro. In de automaten op straat kan alleen cash worden betaald.

Kort parkeren

Net buiten het centrum ligt de parkeerschijfzone, waar met blauwe kaart maximaal twee uur gratis kan worden geparkeerd. Deze plekken zijn uitsluitend bedoeld voor kort parkeren. Om te voorkomen dat deze plekken de hele dag zijn bezet met dezelfde auto’s wordt de parkeerschijf gecontroleerd. Leg deze dan ook duidelijk zichtbaar in de auto zodat er geen misverstand kan ontstaan over de parkeerduur.

Gratis plekken

Op vijf tot tien minuten lopen van het centrum liggen enkele grote parkeerterreinen waar onbeperkt gratis kan worden geparkeerd, zoals het Old Hickoryplein, de Rodahal, de Einderstraat en het Station Kerkrade-Centrum. Er is dus altijd een plek die goed aansluit bij je persoonlijke voorkeur of situatie.

24-6-2016 route blauw zone kerkrade

Geef een reactie