Het voetbalseizoen zit er op en wat was 2015-2016 een prachtig seizoen voor FC Hoensbroek.

Nadat al eerder het A1 kampioen werd in de Hoofdklasse en zo dus promoveert naar de 4e Divisie, slaagden zowel het 2e elftal alsook het 1e elftal erin om via de nacompetitie te promoveren naar de Tweede Klasse.

Het 2e elftal was in de nacompetitie achtereenvolgens te sterk voor SC Jekerdal en Weltania, waardoor zij zich wisten te plaatsen voor de beslissende finalewedstrijd tegen Sporting Heerlen 2. Op sportpark Terworm wisten de blauw-witten overtuigend te winnen met 5-2, waardoor promotie naar de Reserve 2e Klasse een feit was.

Het 1e elftal had zich via SCM geplaatst voor de promotiepoule. Na de overwinning bij SVME wachtte SHH uit Herten in de laatste speelronde.
Op sportpark Overbroek werd uiteindelijk een 2-2 gelijkspel behaald, wat betekende dat ook het vlaggenschip van FC Hoensbroek promoveert naar de 2e Klasse. Twee teams die op dezelfde dag promoveren, dat betekent natuurlijk feest, wat dan ook tot in de late uurtjes gevierd is.

Voor FC Hoensbroek zijn het kampioenschap van de A1 en de promotie van beide teams een bevestiging van het gekozen beleid. Het beleid is er al een aantal jaren op gericht om zelf opgeleide spelers klaar te stomen voor het 1e en 2e elftal. Waarmee we een nog sterker eigen gezicht hopen te krijgen, met veel eigen spelers van FC Hoensbroek. Wat dat betreft hebben wij als vereniging in deze korte tijd vele stappen gemaakt!

6 jaar geleden hadden we geen A1 en nu promoveren we met de A1 naar een niveau waar we nog nooit op geacteerd hebben. Toeval? Nee, dit is het resultaat van het hard werken door de vele vrijwilligers die zich de afgelopen jaren wekelijks hebben ingezet voor ons (mijn) clubje!

Naast al dit positieve gebeuren is er ook de keerzijde. Wat voor mij vanzelfsprekend is, blijkt voor anderen vreemd. Het wordt steeds moeilijker om elk team te voorzien van trainers en leiders. Ik hoop dan ook dat ouders zich geroepen voelen om waar nodig ons clubje te ondersteunen. Of dit nu is als jeugdleider of als ouder van de activiteitencommissie, elke hulp is welkom! Alleen zo kunnen we ONS prachtig clubje draaiende houden!

Bernd Stanneveld
voorzitter FC Hoensbroek

FC Hoensbroek vrijwilligers gezocht

Geef een reactie