De wegen van Roda JC en Maecky Ngombo scheiden toch.

 

 

De wegen van Roda JC Kerkrade en Maecky Ngombo scheiden toch. Dat laat de jeugdinternational van België op zijn officiële Instagram-pagina weten. Roda liet afgelopen maand al weten hem geen contract aan te bieden, maar Ngombo’s begeleider liet daarop direct weten opnieuw om te tafel te gaan.

Maecky Ngombo heeft een nieuwe club gevonden. De jeugdinternational van België vertrekt naar het Duitse Fortuna Düsseldorf. Hij heeft een tweejarig contract bij de club uit de Zweite Bundesliga ondertekend.

Medio vorige maand maakte Roda via haar officiële kanalen wereldkundig dat, wegens exorbitante eisen, Ngombo geen profcontract zou ontvangen. Dat schoot bij de supersub in het verkeerde keelgat waarop hij via Twitter Technisch Directeur Ton Caanen verafschuwde. Er volgde geen openlijke reactie van Caanen op dit incident, maar het zal waarschijnlijk niet in Ngombo’s voordeel hebben gewerkt tijdens de, door begeleider Pino Canale, her gestarte onderhandelingen. Via zijn Instagram-pagina maakte hij vandaag zijn vertrek dus officieel. Bekijk beneden dit artikel de ‘post’ van Ngombo.

De spits, woonachtig in het Belgische Luik, kwam begin afgelopen seizoen uit het netwerk van Eric van der Luer over van Standard Luik voor Jong Roda JC. Zijn ontwikkeling liep voorspoedig waardoor hij eind 2015 al zijn eerste minuten maakte voor Roda JC-1. In de daaropvolgende maanden viel hij nog enkele malen in, en scoorde daarin 5 keer.

 

Het Roda_Tweets-team bedankt Maecky voor zijn inzet en mooie momenten en wij wensen hem veel succes bij zijn nieuwe club.

 

http://roda-tweets.jimdo.com/

Geef een reactie