Hoofdmenu

Bellevue: samen een nieuwe kijk op Simpelveld

Foto Gemeente Simpelveld

Kom, denk, schets en werk mee aan een mooier uitzichtpunt. De gemeente organiseert samen met IKL een aantal bijeenkomsten voor de herinrichting van uitzichtplaats Bellevue: de picknickplaats aan de Hulsbergerweg.

Om te komen tot nieuwe verrassende ideeën voor deze plek nodigen we bewoners en organisaties van Simpelveld uit om met ons mee te denken. We willen u informeren, maar vooral ook betrekken bij de opwaardering van deze plek.

Hoe kunnen we deze plek meer betekenis geven? Kunnen we dit geweldige uitzichtpunt, het aanliggende weiland en de aangrenzende speeltuin omtoveren naar de bestemming van het dagelijkse ommetje? Een trefpunt waarbij jong en oud zich betrokken voelen bij het punt en bij elkaar? We willen de wensen van de inwoners bij elkaar brengen en van daaruit samen kijken naar realisatie.

De kick-off bijeenkomst vindt plaats op 13 juli van 19.00-21.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst zullen wij kennis maken met elkaar, de plek en de eerste ideeën bijeen brengen. Na deze eerste bijeenkomst vinden nog twee vervolgbijeenkomsten plaats waarbij het plan steeds verder wordt geconcretiseerd tot een breed gedragen inrichtingsplan, dat de gemeente daadwerkelijk wilt verwezenlijken.