Overdracht Maastricht Aachen Airport aan exploitant

Gouverneur Theo Bovens en gedeputeerde Twan Beurskens hebben vandaag de sleutel van Maastricht Aachen Airport overhandigd aan directeur Ismail Durmaz van het Amsterdamse luchtvrachtmakelaarsbedrijf Trade Center Global Investment (TCGI).

TCGI is als beste kandidaat uit de bus gekomen na een aanbestedingsproces. De onderneming heeft de beste papieren om de Limburgse luchthaven verder uit te bouwen qua luchtvracht en passagiersvervoer.

TCGI is de moedermaatschappij van onder meer Global Airlines Services. Het is een onderneming die al meer dan 20 jaar actief is in de luchtvaartwereld en twee van de drie vrachtcarriers die op MAA vliegen (Turkish en Royal Jordanian) vertegenwoordigt. TCGI heeft kantoren wereldwijd, waaronder ook in Noord-Amerika, Rusland, Israël en Hong Kong. TCGI vertegenwoordigt een internationaal netwerk van circa 85 luchtvaartmaatschappijen.

Het provinciebestuur vindt de luchthaven erg belangrijk voor de economische structuur van Limburg. De provincie telt veel internationaal georiënteerde bedrijven en heeft grote internationale evenementen.

Maastricht Aachen Airport werd in 2004 geprivatiseerd maar de provincie Limburg nam het in 2014 weer over na een dreigend faillissement. De gebouwen, landingsbaan en bedrijfsterreinen (180 hectare) blijven eigendom van de provincie.

Foto: Provincie Limburg

 

Geef een reactie