Op woensdag 6 juli 2016 opent in Brunssum de fototentoonstelling ‘Een veilig thuis’ van Zilveren Camera winnaar Arie Kievit.

 

 

 

Foto Arie Kievit

Arie Kievit fotografeerde Syrische vluchtelingen in zowel Libanon als in de noodopvang in Brunssum. Tevens portretteerde hij Nederlandse gezinnen uit de wijk Oost in Brunssum, waar aanvankelijk verzet was tegen de voorgenomen opvang van vluchtelingen.

De foto’s zijn van 6 tot en met 20 juli in Brunssum te bezichtigen, in cultureel centrum Brikke Oave. De expositie onderzoekt vragen als: Zijn mensen uit andere werelddelen zo verschillend? Of delen zij dezelfde dromen, wensen en zorgen?

De expositie zal op woensdag 6 juli om 16.20 uur worden geopend door gouverneur Theo Bovens.

Debat

Voorafgaand aan de opening vindt een rondetafelgesprek plaats. Onder de titel ‘Een veilige plek voor vluchtelingen’ spreken de tafelgasten over de opvang van vluchtelingen in Limburg, hoe deze te verbeteren en de integratie te versnellen. Aan het debat nemen deel Anthony Slinkert, unitmanager COA,  Liliane Geraerds, coördinator integratie vluchtelingen gemeente Maastricht, Jean Janssen en Wendy Bedet, inwoners Brunssum, Simone Filippini, directeur Cordaid, en Luc Winants, burgemeester van Brunssum.

Het debat begint om 15 uur. Iedereen is van harte welkom om het debat bij te wonen.

De Brikke Oave is gevestigd aan het Lindeplein 7-8.

Fondswerving

Bezoekers van de foto-expositie kunnen per SMS een donatie doen voor een blijf-van-mijn-lijf huis van Caritas Libanon in de buurt van het stadje Jita. Het opvanghuis werd in maart door de delegatie van gemeente Brunssum en Cordaid bezocht. Caritas Libanon vangt daar voor maximaal 1 jaar vrouwen en hun kinderen op die slachtoffer zijn van huiselijk of seksueel geweld.

Geef een reactie