Zaterdag 9 juli officiële opening Droomgaard West te Treebeek

 

4ee2e429ed1944be35c0a5b2bb878127

Op zaterdag 9 juli wordt Droomgaard West, aan de Wijenweg te Treebeek, feestelijk geopend door de wethouders Carolus de Rijck en Haico Offermans en gedeputeerde Eric Geurts.

De opening vindt plaats van 13:00 tot 19:00 uur op het terrein van de Droomgaard dat bereikbaar is via het pad tussen Wijenweg 121 en 123.

Toekomstavond

Twee jaar lang is hard gewerkt aan dit plan dat tijdens de toekomstavond op dinsdag 27 mei 2014 bedacht is. Leerlingen van groep 8 presenteerden die avond enthousiast hun toekomstbeelden (maquettes) aan ouders, grootouders, buurtbewoners en medewerkers van Wonen Zuid. Daarna werden in kleine groepjes concrete plannen gemaakt voor de toekomst van duurzaam Treebeek. Eén van de geweldige ideeën was een ‘Droomgaard’ waar allerlei groente, fruit en kruiden gekweekt konden worden.

In samenwerking met de gemeente Brunssum is een plek gevonden voor deze Droomgaard: het voormalige volkstuinencomplex ‘Houdt Treebeek mooi’. Een terrein dat door de tomeloze inzet van het bestuur van Stichting Droomgaard West, schoolkinderen, buurtbewoners en vrijwilligers is omgetoverd van een door onkruid overwoekerd terrein naar een plek om tot rust te komen, elkaar te ontmoeten en te dromen.

Geef een reactie