Foto: Zuyderland

De zorgcentra van Zuyderland zijn erg trots op de rapportage die zij kregen na een bezoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De inspectie heeft het afgelopen jaar een bezoek gebracht aan zo’n 150 verpleeghuisinstellingen, waaronder een zorgcentrum van Zuyderland. Daaruit bleek dat alles in orde was.

Een misvatting is dat Zuyderland Lemborgh in Sittard onder toezicht zou hebben gestaan. Dat is nooit aan de orde geweest: het zorgcentrum was één van de 150 instellingen die willekeurig bezocht werd en maakt daarom deel uit van de dinsdag gepubliceerde lijst. Het zorgcentrum wordt op de lijst geplaatst in de beste categorie (4 op een schaal van 1 t/m 4) en er zijn geen verbetermaatregelen benoemd. Dit betekent dat de inspectie in 2016 de zorginstelling niet opnieuw vanuit het risicotoezicht bezoekt.

Bij de 49 verpleeghuizen in Nederland waar de zorg onder de maat is, staat overigens geen enkele Limburgse instelling. Maandag werd al bekend dat er in heel Nederland elf instellingen zijn waar de inspectie zich ernstige zorgen over maakt. De hele lijst valt hier te bekijken.

 

Geef een reactie