Duurzaam Kerkrade
Eind april is de gemeente Kerkrade gestart met de campagne Duurzaam Kerkrade. Met de campagne willen we de inwoners informeren over de projecten die de gemeente over dit thema uitvoert, maar ook laten zien wat inwoners zelf kunnen doen. Doel is om duurzaamheid ’tussen de oren’ te krijgen.

Duurzaamheidswagen D’r Greeny zal de komende periode niet alleen binnen de gemeente Kerkrade te vinden zijn, maar ook op verschillende markten, braderieën en andere evenementen binnen de regio Parkstad Limburg. Dit is het resultaat van de samenwerking tussen de gemeente Kerkrade en Duurzaam Woonadvies (DUW) Parkstad.

De wijken Terwinselen, Locht, Eygelshoven, Spekholzerheide, Haanrade, Bleijerheide en de Gracht, maar ook meerdere malen de Markt in Kerkrade zijn inmiddels bezocht door de duurzaamheidsadviseurs met d’r Greeny. Vele burgers van de gemeente Kerkrade, maar ook mensen buiten Kerkrade die de duurzaamheidswagen zagen staan, hebben een bezoek gebracht aan d’r Greeny om meer informatie te krijgen over de verschillende projecten die onder de campagne Duurzaam Kerkrade vallen. Anderen hebben specifiek advies gekregen met betrekking tot bijvoorbeeld: zonnepanelen, subsidies, energie besparen, regenwaterinfiltratie etc.

De nieuwe planning van d’r Greeny voor de komende weken is bekend.

Duurzaamheidswagen d’r Greeny op locatie
Maandag 18 juli Chevremont, Albert Heijn Hertogenlaan 10.00u – 14.30u

Woensdag 20 juli Eygelshoven, Socio-project 10.00u – 14.30u
Woensdag 27 juli Weekmarkt Spekholzerheide 09.00u – 13.00u
Vrijdag 29 juli Markt Kerkrade 09.00u – 13.00u
Woensdag 3 augustus Terwinselen, Pius plein 10.00u – 14.30u

Al na vier weken nadat de website www.zonnepanelenprojectparkstad.nl in de lucht was, overschreed de teller de 1.000 geïnteresseerden. Inmiddels kunnen wij trots melden dat er al meer dan 2.000 mensen hun interesse kenbaar hebben gemaakt voor het Zonnepanelenproject Parkstad. De aanmelding van familie Boersma uit Kerkrade is precies de 2.000e en de interesse vordert gestaag.

Als presentje ontving de familie Boersma een Smappee. Dit apparaat geeft de familie inzicht in het actuele elektriciteitsgebruik in huis en de daarbij behorende kosten. Portefeuillehouder PALET Haico Offermans en wethouder Jo Bok van Kerkrade brachten de Smappee en een bos bloemen bij de familie langs. Familie Boersma: “We hoorden van dit project en dachten; dat is iets voor ons! We zijn momenteel bezig om onze woning te verduurzamen en daar hoort ook het opwekken van energie bij. Door dit project kunnen we investeren in zonnepanelen waarmee onze maandelijkse energielasten omlaag gaan én na 15 jaar kunnen we genieten van ‘gratis’ stroom zolang de huidige salderingsregeling van kracht blijft”.

Het Zonnepanelenproject is één van de mogelijkheden om te investeren in zonnepanelen op dak. Geïnteresseerden kunnen zich vrijblijvend inschrijven via www.zonnepanelenprojectparkstad.nl. U ontvangt dan regelmatig een update over het project. Ook zo bent u verzekerd van een uitnodiging voor een van de informatieavonden in onze gemeente. Daadwerkelijk aanmelden voor het project kan pas later. We houden u hierover op de hoogte.

Duurzaam Kerkrade, dat is de titel die de gemeente Kerkrade gebruikt voor het promoten van duurzaamheid in de stad. De meeste mensen denken bij duurzaamheid aan het milieu, maar dat is zeker niet alles! En dat willen we de Kerkraadse mensen graag uitleggen. Het blijft echter niet bij promoten van duurzaamheid; het doel is dat onze inwoners in hun dagelijks leven rekening houden met duurzaamheid! Rond het thema voert de gemeente allerlei projecten uit en door middel van een special in het Stadsjournaal, artikelen, www.kerkrade.nl, sociale media en onze Duurzaamheidswagen informeren we de inwoners over deze projecten en geven we tips over duurzaamheid. Tevens laten we zien dat er al heel veel gebeurt op het gebied van duurzaamheid. Succesverhalen delen we graag! Dus als u als inwoner, ondernemer of organisatie leuke of inspirerende voorbeelden heeft, laat het ons weten. Meer informatie algemeen of over de data en locaties van de Duurzaamheidswagen op www.kerkrade.nl, via duurzaam@kerkrade.nl

Foto: Gemeente kerkrade

27.06.16 2000ste+zonnepanelenproject (1)

 

 

 

 

Geef een reactie