Vandaag vindt de eerste editie van het Fiets Event Parkstad Limburg plaats

 

Vandaag 9 juli  organiseert de regio Parkstad Limburg, de ANWB en VVV Zuid-Limburg een uniek fietsevenement in Parkstad. De Kastelenroute die gebruikt zal worden is 33 kilometer lang, loopt dwars door de regio Parkstad Limburg en zal maar liefst 7 kastelen aan doen. Een unieke belevenis! Fiets mee langs deze majestueuze kastelen en burchten die in Parkstad Limburg tot leven komen.

Het Fiets Event Parkstad Limburg is onderdeel van de ANWB Fan van Fietsdagen. Hierdoor genieten deelnemers van een prachtige fietstocht en leren ook meer over de regio. Er zijn volop activiteiten bij de Kastelen en deelnemers kunnen kennis maken met verschillende fietsprojecten. Voor de eerste 200 aanwezigen op 9 juli is er een gratis goodybag verkrijgbaar. Ontdek deze regio per fiets en Parkstad Limburg zal iedereen verrassen! Meld je gratis aan via de website!

Deelnemers kunnen vanaf 10.15 uur fietsen, nadat de officiële openingshandeling heeft plaatsgevonden. Tot 14.00 uur is het mogelijk om te vertrekken en tot 17.00 uur kunnen deelnemers weer terug komen naar Kasteel Hoensbroek. Tevens vindt er een kleine fietsbeurs plaats. De route gaat langs de volgende bezienswaardigheden: Kasteel Hoensbroek, Kasteel Wijnandsrade, Kasteel Rivieren, Kateelhoeve Puth, Kasteel Cortenbach, Kasteel Terworm, Het Thermenmuseum, Slot Schaesberg, Kasteel Amstenrade en de Alfa bierbrouwerij.

Tevens worden drie andere gethematiseerde fietsroutes in Parkstad Limburg gepresenteerd: de Groenroute, de Heuvelenroute en de Grensroute.

http://www.vvvzuidlimburg.nl/agenda/detail/fiets-event-parkstad-limburg/

7985

 

 

Geef een reactie