Waarschuwing: Teken dragen nu een ziekte dodelijker dan Lyme ziekte!

Teken dragen nu een virus, dodelijker dan de ziekte van Lyme – Hier is wat u er over moet weten.

Een snel bewegend en potentieel dodelijke virus is gevonden in de Verenigde Staten in het noordoosten van het Grote Meren gebied.

Gedragen en overgedragen aan mensen en dieren door teken, kan het Powassan virus het centrale zenuwstelsel infecteren, waardoor soortgelijke symptomen als bij ziekte van Lyme optreden, maar ernstiger onbehandelbaar.

Eenmaal gebeten door een besmette teek, is het slechts een kwestie van uren voordat de symptomen merkbaar worden. De patiënten die geïnfecteerd zijn, kunnen zeer waarschijnlijk vatbaar voor neurologische schade worden, door ontsteking van de hersenen, wat kan leiden tot zowel encefalitis en meningitis.

Momenteel, leidden ongeveer tien procent van de gevallen tot de dood, met slechts 50 getroffenen in de VS jaarlijks ( In vergelijking met de ongeveer 20.000 mensen die zijn getroffen door de ziekte van Lyme ).

 

Hoewel de ziekte vrij zeldzaam is , is het vanwege de mogelijke dodelijke afloop toch nodig om zeer alert te zijn, artsen waarschuwen mensen om er alles aan te doen, wat ze kunnen om te voorkomen dat mensen besmet worden. Zorg dus steeds dat je na een wandeling in hoog gras en/of beboste gebieden en complete check up doet van jezelf en kinderen, over het hele lichaam.

 

Bekijk de video voor meer info over het probleem: https://www.youtube.com/watch?v=dHuHcpKSNxw

Geef een reactie