Foto Gemeente Kerkrade

Tijdens het afsluitende event op donderdag 7 juli in Continium discovery center op het Museumplein te Kerkrade heeft groep 8 van basisschool St. Ursula de vierde editie van het project ‘Kerkrade, jouw duurzame toekomst 2.0’ gewonnen. Leerlingen van Kerkraadse basisscholen hebben het eindwerkstuk van het project gepresenteerd. Op basis van de eindpresentaties heeft de jury uiteindelijk basisschool St. Ursula tot winnaar Duurzame Wijk van Kerkrade 2016 uitgeroepen. Uit handen van juryvoorzitter wethouder Jo Bok van de gemeente Kerkrade (Duurzaamheid) heeft de school een set LEGO® Mindstorms®, een programmeerbare robot, gewonnen.

Sinds april van dit jaar zijn groepen 7 en 8 van de Kerkraadse basisscholen aan de slag gegaan met duurzaamheid in de eigen omgeving. Het project wordt, in opdracht van de gemeente Kerkrade, uitgevoerd door Continium. Gedurende het project hebben de leerlingen kennis gemaakt met de vele aspecten van duurzaamheid, met bestaande duurzame initiatieven in Kerkrade en ze hebben zelf een duurzaam idee bedacht. Dit duurzame idee mochten de leerlingen in Kerkrade naar eigen inzicht aan de jury presenteren. Drie scholen hadden een maquette gebouwd van hun idee voor een duurzame wijk en twee klassen hebben hun idee met een heuse PowerPoint-presentatie uit de doeken gedaan.

De jury, bestaande uit wethouder Jo Bok, Rick Severeijns (gemeente Kerkrade) en Harrie Schlechtriem (Continium) heeft de maquettes en de presentaties nauwkeurig bestudeerd en na rijp beraad is St. Ursula tot winnaar uitgeroepen. Kerkraadse basisscholen gaan ook de komende twee jaar nog aan de slag met het project ‘Kerkrade, jouw duurzame toekomst 2.0’.

Duurzaam Kerkrade, dat is de titel die de gemeente Kerkrade gebruikt voor het promoten van duurzaamheid in de stad. De meeste mensen denken bij duurzaamheid aan het milieu, maar dat is zeker niet alles! En dat willen we de Kerkraadse mensen graag uitleggen. Het blijft echter niet bij promoten van duurzaamheid; het doel is dat onze inwoners in hun dagelijks leven rekening houden met duurzaamheid! Rond het thema voert de gemeente allerlei projecten uit en door middel van een special in het Stadsjournaal, artikelen, www.kerkrade.nl, sociale media en onze Duurzaamheidswagen informeren we de inwoners over deze projecten en geven we tips over duurzaamheid. Tevens laten we zien dat er al heel veel gebeurt op het gebied van duurzaamheid. Succesverhalen delen we graag! Dus als u als inwoner, ondernemer of organisatie leuke of inspirerende voorbeelden heeft, laat het ons weten. Meer informatie algemeen of over de data en locaties van de Duurzaamheidswagen op www.kerkrade.nl, via duurzaam@kerkrade.nl 

 

Geef een reactie