Roda JC Kerkrade stond in de vierde oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen met vijf spelers [Daryl Werker, Roel Brouwers, Mitchel Paulissen, Tim Blättler en Danny Stassar] uit regio Parkstad aan de aftrap tegen hoofdklasser Groene Ster uit Heerlerheide.
Een vrije trap in de vierde minuut van Adil Auassar gaat maar net naast, een voorzet op maat van Ali Yasar laat Tim Blättler verrassend vrij op goal koppen. Terwijl Nathan Rutjes en Adil Auassar het middenveld controleren worden voor de combinaties tussen Tim Blättler, Mitchel Paulissen en Santiago Palacios veelal opgezet vanuit Farshad Noor op de linkerflank. In de twintigste minuut komt Groene Ster gevaarlijk uit, de aanvaller dacht aan een boogbal over Benjamin van Leer maar ziet zijn schot in het struikgewas achter het doel belanden.
In de 26e minuut lukt het de verdediging van Groene Ster niet de bal uit de zestien te werken en krijgen Paulissen en Palacios een kans om te scoren. Uiteindelijk is het Farshad Noor die van dichtbij de 0-1 voorsprong mag binnen tikken. Vanaf de aftrap probeert Groene Ster direct de gelijkmaker te forceren maar de poging om aan te haken smoort onmiddellijk. Michel Paulissen probeert het met een afstandsschot maar kan de keeper niet verrassen. Verdedigende onoplettendheid van Groene Ster laat Tim Blättler van dichtbij de 0-2 markeren. Vlak voor rust moet Santiago Palacios na een overtreding het veld verlaten, zijn vervanger na rust is Ali Erhiayel.
Roda JC wisselt in de tweede helft Martin Milec voor Roel Brouwers waardoor Danny Stassar rechts centraal achterin gaat spelen. Tom van Hyfte vervangt Mitchel Paulissen in de aanval. Tim Blättler zit dicht tegen zijn tweede goal aan maar de keeper verwerkt de bal tot corner. De supporters van Groene Ster juichen kort na een score maar zien de assistent scheidsrechter met de vlag omhoog staan voor buitenspel. In de zestigste minuut brengt coach Yannis Anastasiou Ard van Peppen voor Ali Yasar, Mika Rosheuvel voor Adil Auassar en de nieuwe aanwinst Nestoras Mytidis voor Tim Blättler.
Roda JC probeert met korte combinaties tussen Ard van Peppen, Farshad Noor, Tom van Hyfte en Al Erhiayel door de verdedigende stellingen te komen, op rechts is Mika Rosheuvel gevaarlijk. Roda JC Kerkrade wint de oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Groene Ster uit Heerlerheide met 0-2.