Roda JC Kerkrade wint op haar Open Dag de oefenwedstrijd met 1-0 van Alemannia Aachen dankzij een doelpunt van Mitchel Paulissen.

Voor aanvang wedstrijd kreeg Norbert ‘Noppie‘ Keulen een kado van de supporters voor al die jaren in trouwe dienst van Roda JC Kerkrade.

Roda JC opende voortvarend en was vooral op de rechterflank gevaarlijk met Mikhail Rosheuvel. De Silva stuurt hem met een mooie pass de diepte in en Rosheuvel staat alleen voor de keeper maar zijn schot wordt door Nagel gekeerd. De rechterflank heeft in de beginfase het grootste aandeel van de wedstrijd. Martin Milec heeft een schotkans na goede voorbereidend werk van Rosheuvel en De Silva.

Ook Tim Blättler en Santiago Palacios manifesteren zicht regelmatig in de Akense zestien maar een doelpunt wil nog niet vallen. Na een half uur spelen is er een ongelukkige botsing waarna Daryl Werker naar de kant moet. Zijn vervanger is Danny Stassar. Rosheuvel en Palacios zijn gevaarlijk in de zestien, Tim Blättler mag het eindschot geven maar Nagel pareert. Na alle goede voorzetten van Rosheuvel staat hij nu zelf aan het eind van een voorzet van Ard van Peppen, hij mist echter de kopbal. Met een 0-0 ruststand zoeken beide teams de kleedkamer op.

In de tweede helft wisselt coach Yannis Anastasiou Adil Auassar en Nestoras Mytides voor Santiago Palacios en Tim Blättler. Roda JC zet druk maar treft nog geen afmaker. Coach Anastasiou brengt met Rutjes, Yasar en Paulissen verse krachten voor Van Peppen, Van Hyfte en De Silva. Mitchel Paulissen soleert in de 71e minuut de Duitse zestien in en schiet met een afgemeten schot de 1-0 naast keeper Nagel. Tien minuten later kan Mitchel Paulissen weer vrij naar Nagel optrekken en passt op het laatste moment naar Mytides. Zijn uithaal wordt door de Duitse keeper onschadelijk gemaakt.

KERKRADE - Voetbal,16-07-2016, Seizoen 2016-2017, Parkstad Limburg Stadion, oefenwedstrijd, Roda JC - Alamannia Aachen, Roda JC speler, Mikhail Rosheuvel
Foto Roda JC -KERKRADE – Voetbal,16-07-2016, Seizoen 2016-2017, Parkstad Limburg Stadion, oefenwedstrijd, Roda JC – Alamannia Aachen, Roda JC speler, Mikhail Rosheuvel