S

 

Foto Lucho Carreno

Zaterdag 9 juli kreeg Heerlen er een 100-jarige inwoner bij. Mevrouw Nieuwhof-Reul vierde samen met haar familie haar honderdste verjaardag. Burgemeester Krewinkel, met wie zij een geanimeerd gesprek had over goede wijnen, feliciteerde haar namens de gemeente.

Mevrouw Nieuwhof-Reul werd geboren op de grens tussen Hoensbroek en Nuth. Daar hadden haar ouders een boerderij. Zij had het voorrecht om te mogen studeren bij de zusters Ursulinen te Maastricht. Zij behaalde daar de hoofdakte voor het onderwijzerschap. Door de economische crisis in de jaren 30 was het bijna onmogelijk om een baan te vinden. Daar overheen kwam ook nog eens de Tweede Wereldoorlog. Uiteindelijk vond zij toch werk in het onderwijs. Toen zij meedeelde dat zij ging trouwen kreeg zij meteen haar ontslag aangezegd, in de vijftiger jaren mochten getrouwde vrouwen niet in overheidsdienst werken. Zij kreeg samen met haar echtgenoot vijf kinderen.

Het onderwijs bleef haar na aan het hart. Wanneer er mogelijkheden waren om tijdelijk in te vallen, dat mocht wel van de overheid, deed zij dat met alle plezier. Uiteindelijk belandde zij op de huishoudschool te Nuth waar zij tot haar pensionering bleef werken.

Naast alle mooie momenten in het leven kende zij ook tegenslagen. Ruim 30 jaar geleden overleed haar echtgenoot, net op het moment dat hij met pensioen was gegaan. Maar aangrijpender vond zij het verlies van haar derde dochter.

Mevrouw Nieuwhof-Reul heeft haar verjaardag samen met de bijna voltallige familie gevierd in Auberge De Rousch in Heerlen. Kinderen, kleinkinderen, neven, nichten, allen met hun partners deelden tijdens deze zonnige 9 juli mee in de feestvreugde.

Geef een reactie